Vestas falder ved udsigt til nyt drama

Vestas er slået bak mandag morgen ved udsigt til uro på vindmøllekoncernens kommende generalforsamling

Foto: Christian Als

Vestas er slået bak mandag morgen ved udsigt til uro på vindmøllekoncernens kommende generalforsamling. Faldet sker i et i øvrigt positivt marked, hvor C20-indekset fortsætter rekordkursen efter en stigning for niende børsdag på stribe.

Indekset ligger efter 10 minutters handel 0,04 pct. højere på 523,68 understøttet af blandt andre William Demant. Høreapparatkoncernen stiger 1,2 pct. til 495,4 kr., efter den britiske storbank HSBC har løftet sin anbefaling til "neutral" fra "undervægt".

Vestas har igen fundet vej til overskrifterne, efter det belgiske konsulenthus Deminor har fremsat forslag om en en granskning af Vestas og dets beslutning om at ændre regnskabspraksis i 2010. Deminor repræsenterer en række investorer, der mener, at Vestas vildledte børsmarkedet i 2010, og derved pådrog aktionærerne tab.

Ud over ændringen af regnskabspraksis ønsker Deminor, der ejer én Vestas-aktie, en undersøgelse af finansdirektør Henrik Nørremark og chef for investor relations Peter Wenzel Kruses fratræden.

Blandt de øvrige C20-aktier stiger Chr. Hansen 0,7 pct. til 183,40 kr. forud for selskabets regnskab for første kvartal på onsdag. Carnegie har hævet anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold" op til regnskabet.

Også G4S er blevet hævet til "outperform" fra "neutral" af Credit Suisse, mens Topdanmark modsat er blevet sænket til "undervægt" fra "neutral" af Barclays. Topdanmark falder 0,7 pct. til 1232 kr., mens G4S stiger 1,6 pct. til 24,30 kr.

Novo Nordisks topchef Lars Rebien Sørensen fortæller i et større interview med The Telegraph, at det er blevet sværere at fastholde selskabets markante vækstrater. Han gentager forventninger om en toplinjevækst på omkring 10 pct. mod 12-13 pct. årligt over den seneste 10 år. Novo-aktien er åbnet 0,2 pct. lavere i 967 kr. - 3,5 kr. fra rekord.

FLSmidth falder 1,1 pct. til 343,10 kr. Selskabet har solgt ikke-kerneaktiviteter fra i australske Ludowici, som blev overtaget sidste år.

Blandt sidepapirerne kan Brøndby muligvis igen tiltrække sig opmærksomhed. Fredag tog Brøndbys ledelse et skridt mod en økonomisk redning af klubben med indgåelse af en aftale med klubbens spillere om at flytte rundt på lønudbetalingen, så spillerne får udbetalt 25 pct. i januar mod at få 175 pct. til april. Til den tid håber Brøndby at have gennemført en kapitalforhøjelse, så økonomien ser bedre ud.

Søndag har Brøndby og Spillerforeningen så indledt forhandlinger om en løsning i den såkaldte feriepengesag.

- Vi er i en positiv dialog, og vi fortsætter forhandlingerne de næste dage, sagde Brøndby-direktør Tommy Håkansson efter søndagens møde med Spillerforeningens direktør Mads Øland, til Ritzau.

Brøndby-aktien er åbnet uændret på 13,3 kr.