Siemens: For tidligt at vurdere vind-forlængelse

De amerikanske politikere forlængede i sidste øjeblik støtteordningen til den amerikanske vindindustri. Forlængelsen kom dog meget sent, og det er for tidligt at sige noget om, hvordan det vil påvirke vindmøllemarkedet i USA i 2013.

Det skriver Siemens i en kommentar til Ritzau Finans.

Støtteordningen, den såkaldte PTC-ordning, stod længe til at falde, og derfor var der ekstra skub i markedet i 2012. Samtidig tager det tid, før et projekt udmønter sig i ordrer, og 2013 ventes derfor generelt at blive et svagt år i USA.

- Den længe efterspurgte forlængelse af PTC-ordningen er et skridt i den rigtige retning. Vi ser frem til at arbejde med vores kunder og leverandører om projekter, der starter i 2013, skriver talsmand for Siemens Alfons Benzinger til Ritzau Finans i en kommentar og fortsætter:

- Mange vindenergiudviklere havde dog allerede fremskyndet deres ordrer grundet det truende udløb af ordningen, hvilket gjorde 2012 til et rekordår for installeringer. Derfor evaluerer Siemens fortsat den potentielle effekt af forlængelsen af PTC-ordningen på den korte bane.