Valuta: Hovedvalutaer træder vande efter nominering af Powell

Den ventede nominering af Jerome Powell til ny centralbankdirektør i USA mødes fredag stille og fredeligt af valutamarkedet.

Den ventede nominering af Jerome Powell til ny centralbankdirektør i USA mødes fredag stille og fredeligt af valutamarkedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL REYNOLDS

Dollar, yen og euro træder vande over for hinanden. Derimod er den australske dollar blevet sat i bevægelse af svage tal for udviklingen i det australske detailsalg.

Euro koster fredag morgen 1,1662 dollar mod 1,1672 dollar torsdag eftermiddag. Samtidig har den amerikanske valuta kun bevæget sig marginalt over for yen til 114,00 yen per dollar mod 113,86 yen torsdag eftermiddag.

Dermed går der 132,94 yen på en euro fredag morgen mod 132,90 yen torsdag eftermiddag.

USA's præsident, Donald Trump, nominerede torsdag aften som ventet Jerome Powell til posten som ny chef for den amerikanske centralbank, når den nuværende centralbankchefs, Janet Yellens, embedsperiode udløber den 3. februar.

Det var ventet, at Trump ville pege på den 64-årige Powell, som i forvejen er medlem af bestyrelsen i centralbanken - Federal Reserve.

Powell vurderes at kunne samle opbakning fra begge sider af Kongressen og ligger også på linje med Yellen, der har været kendt som en due med en forsigtig tilgang til rentestigninger.

Mens udnævnelsen ikke har vist sig sprængfarlig for valutamarkedet, så rammes den australske dollar fredag af skuffelse over en svag udvikling i detailsalget, der var uændret på månedsbasis i september. Økonomerne havde til sammenligning ventet en fremgang på 0,4 pct. ifølge Bloomberg News.

Det er tredje måned på stribe, at det australske detailsalg skuffer.

En australsk dollar koster fredag morgen 0,7687 amerikanske ditto mod 0,7721 amerikanske dollar per australsk af slagsen torsdag eftermiddag.