USA: Næsten uændret trods it-comeback

De amerikanske aktier i S&P 500-indekset lukkede tæt på uændrede tirsdag, mens Nasdaq-papirerne viste beskedne gevinster, i takt med at teknologiaktier kom tilbage fra de markante kursfald de foregående dage, mens kommentarer fra Federal Reserves topchef øgede forventningerne til en renteforhøjelse i december.

Foto: BRYAN R. SMITH

De amerikanske aktier i S&P 500-indekset lukkede tæt på uændrede tirsdag, mens Nasdaq-papirerne viste beskedne gevinster, i takt med at teknologiaktier kom tilbage fra de markante kursfald de foregående dage, mens kommentarer fra Federal Reserves topchef øgede forventningerne til en renteforhøjelse i december.

Tirsdag sluttede S&P 500-indekset med et minimalt plus i 2496,84. Det tunge Dow Jones-indeks lukkede med et tab på under 0,1 pct. i 22.284,32, mens Nasdaq-indekset endte dagen med en gevinst på knap 0,2 pct. i 6380,16.

»Det er lidt af en lettelse at vide, at investorerne stadig tror på strategien om at købe på kursdyk efter Fed's meddelelse om at reducere balancen,« vurderer investeringschef Jack Ablin fra BMO Private Bank i Chicago over for Reuters.

Investorernes nervøsitet fra mandagens uro omkring Nordkorea lagde fortsat en fast bund under Chicago-børsens VIX-indeks, der lukkede med et marginalt fald.

Tirsdag noterede forbundsbankens chef, Janet Yellen, at Federal Reserve bør fortsætte de gradvise renteforhøjelser, og det vil være uhensigtsmæssigt at udlade forhøjelser, indtil inflationen når forbundsbankens 2 pct. mål.

»Investorer bør være på udkig efter en renteforhøjelse i december, da vi ikke ved, hvad der sker med Fed-chef-posten næste år. Yellen ved, at en ny fed-chef nok ikke vil føle sig specielt godt tilpas med at stramme pengepolitikken den første måned (efter ansættelse),« siger Jack Ablin.

Sandsynligheden for en renteforhøjelse i december er nu på omkring 78 pct. mod blot 40 pct. for en måned siden, ifølge CME Groups data.

Onsdag morgen stiger de amerikanske futures under 0,1 pct., mens investorerne ryster præsident Donald Trumps seneste nederlag af sig, efter den Trump-støttede Luther Strange blev besejret af den populistiske tidligere dommer Roy Moore i et suppleringsvalg til senatorposten i Alabama.

IT-SEGMENTET SKILTE SIG UD

Det brede marked blev holdt oppe af stigninger i it-sektoren, der kom tilbage efter et par dage med markante kursfald.

Tirsdagens stigning blev på 0,4 pct., oven på det største endagsfald i fem uger mandag, hvor bekymringerne over Nordkorea fik investorerne til at bogføre de overskud, som sektoren har givet tidligere på året.

Blandt andet Apple viste tænder med et plus på 1,7 pct. efter fire dage med gentagne kursfald. Bag stigningen lå et øget kursmål fra finanshuset Raymond James, der øgede målet på iPhone-producenten til 180 dollar fra 170 dollar.

Også Facebook, Googles moderselskab Alphabet og Intel havde en god dag med stigninger på 0,4-0,8 pct.

I den modsatte ende af S&P-indekset lå telesektoren, der er faldet noget tilbage de sidste par dage i efterdønningerne af forlydender om en fusion mellem mobiloperatøren Sprint og konkurrenten T-Mobile.

Tirsdag dykkede segmentet 0,9 pct.

Energisektoren lukkede med et tab på 0,2 pct., efter at oliepriserne viste tegn på vigende tendenser.

Blandt enkeltaktierne faldt Darden Restaurants 6,5 pct. efter meldinger om forventede negative virkninger orkanen Irma omkring det dobbelte niveau af, hvad det var tilfældet med orkanen Harvey.