USA: Apple i rekord i et ellers fladt marked

Apple trækker teknologiaktierne op, men ellers er der relativt fladt på det amerikanske aktiemarked i den tidlige handel onsdag.

Apple trækker teknologiaktierne op, men ellers er der relativt fladt på det amerikanske aktiemarked i den tidlige handel onsdag.

Et sæt positive nøgletal for både det amerikanske arbejdsmarked og landets vækst som helhed onsdag har ikke tændt op under optimismen blandt aktiehandlerne på Wall Street.

S&P 500- og Dow Jones-indeksene åbner begge stort set uændret efter fem minutters handel, mens Nasdaq stiger 0,1 pct.

Tidligere onsdag afslørede den private ADP-beskæftigelsesrapport over det private amerikanske jobmarked en stigning på 237.000 job i august, hvilket var en hel del bedre end ventet og lover godt for den officielle arbejdsmarkedsrapport fredag.

Økonomerne havde ifølge Bloomberg News i gennemsnit ventet en stigning på 185.000 job i ADP-tallene efter en stigning på 201.000 i juli - det tal blev i øvrigt oprevideret med 23.000 fra første opgørelse.

Kort efter viste den amerikanske vækst sig at køre i højere tempo end generelt forventet. BNP-væksten i andet kvartal var på 3,0 pct., viser en ny opgørelse, hvilket både er en oprevidering fra en vækstrate på 2,6 pct. i den første opgørelse og samtidig bedre end markedets konsensusbud på 2,7 pct. ifølge Bloomberg.

Reaktionen i aktiemarkedet udeblev dog, og lidt nervøsitet over præsident Donald Trumps aggressive retorik over for Nordkorea lader stadig til at præge handlerne.

Blandt enkeltaktierne står Bank of America til en lille fremgang, efter at Warren Buffetts investeringsselskab, Berkshire Hathaway har udnyttet en option til at blive bankens største aktionær. Den stiger 1,1 pct. i den tidlige handel.

Apple åbner også i fremgang med et løft på 0,5 pct. og er dermed igen på sit højeste kursniveau nogensinde. Ifølge Marketwatch er der høje forventninger forud for selskabets kommende produktlanceringer i september, som muligvis vil indeholde en ny version af iPhone-storsællerten.

H&R Block, der hjælper amerikanere med selvangivelsen, falder derimod kraftigt efter et skuffende regnskab sent tirsdag. Selskabets første kvartal, som altid er meget lille med typisk kun 5 pct. af den årlige omsætning, bød på en skuffende lav mængde aktietilbagekøb, lyder vurdering ifølge analytiker Mark Palmer fra BITG, skriver Bloomberg News. H&R Block-aktien falder 6,4 pct. til 27,35 dollar.

/ritzau/FINANS