Tesla brænder penge af i høj hastighed

Elbilproducenten Tesla brænder penge af i en hastighed, der langt overgår koncernens nye roadsters accelerationsevne.

Elbilproducenten Tesla brænder penge af i en hastighed, der langt overgår koncernens nye roadsters accelerationsevne. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet har ifølge Bloomberg News' estimater brugt omkring 480.000 dollar i timen i det seneste år. Og med den hastighed vil selskabets nuværende pengekasse være tom i august måned.

»Uanset om det varer i ti måneder eller et år, så de har brug for penge, og det skal ske hurtigt,« lyder det fra analytikere hos Bloomberg Intelligence, der vurderer, at Teslas behov er på mindst 2 mia. dollar i ny kapital, som skal rejses senest midten af 2018.

De fleste analytikere venter dog ikke, at Tesla fortsætter med at fyre penge af i samme høje hastighed fremover. Koncernen er i færd med at øge produktionen af den kommende model 3, som ventes at føre til, at pengene til sidst strømmer ind til virksomheden, skriver Bloomberg.

Alligevel er der behov for at fylde i kassen i fremtiden. Det kan blandt andet ske via grundlægger og administrerende direktør Elon Musks seneste planer om, at Teslas kunder skal forudbetale store summer for biler, der skal leveres i fremtiden.

Teslas kommende sportsvogn, Founders Series Roadster, koster på forhånd køberne 250.000 dollar, selvom bilen ikke ventes at være klar til levering før om tidligst to år.

Der kan også forudbestilles ellastvogne for 5000 dollar, selv om produktionen først ventes at starte i 2019.

/ritzau/FINANS