Stilhed før storm på aktiefronten: I dag går regnskabssæsonen for alvor i gang

Aktiemarkedet er gået lidt i stå i løbet af ugen og venter på en undskyldning til enten at falde eller fortsætte mod nye rekorder. Den undskyldning kan komme i dag og de næste uger frem, når regnskaberne fra de store amerikanske virksomheder begynder at vælte ind.

JP Morgan er med til at skyde regnskabssæsonen i gang fredag. Foto: Reuters/Eduardo Munoz/Ritzau Scanpix  Fold sammen
Læs mere

Godmorgen,

Og velkommen til en morgen, der mest bærer præg af metaltræthed i aktiemarkedet efter flere måneders optur. Børserne i Asien er blandede, efter de amerikanske indeks torsdag aften lukkede fladt efter en rigtig kedelig handelsdag uden nogen store begivenheder.

3 ting du skal vide inden markedet åbner:

 • Den uinspirerende stemning på finansmarkederne kommer, fordi investorerne er afventende inden den store regnskabssæson for alvor går i gang senere på fredagen. Det sker, når de amerikanske storbanker JP Morgan og Wells Fargo aflægger kvartalsregnskab i eftermiddag dansk tid. Regnskaberne er afgørende for om aktieopturen kan fortsætte, fordi det er vigtigt for investorerne at se, at virksomhederne stadig kan tjene penge midt i et politisk stormvejr og med aftagende global vækst. Det er altid interessant at se, hvordan bankerne har klaret sig, men de er ikke de bedste virksomheder til at give et retvisende billede af, hvor stærk økonomien er lige nu. Bankernes indtjening er nemlig delvist afhængig af deres handelsindtægter, så hvis finansmarkederne er meget volatile er det ofte godt for bankernes bundlinje. For at få en bedre fornemmelse af virksomhedernes syn på økonomien og ikke mindst fremtiden, er det bedre at holde øje med industri- og forbrugsgiganter som Alcoa, General Electric og Apple.
 • Uber fortsætter sin kurs mod børsen. Den amerikanske kørselstjeneste indgav torsdag dokumenter til det amerikanske børstilsyn, SEC, om at blive optaget på børsen i New York, og skrev at selskabet ikke har planer om at udbetale udbytte inden for »en overskuelig fremtid«. Ifølge Bloomberg News planlægger Uber at sælge aktier gennem en børsnotering med hjælp fra banker som Morgan Stanley, Goldman Sachs, Bank of America, Merrill Lynch, Barclays og Citigroup. Ubers ærkerival Lyft blev i slutningen af marts også noteret på børsen i New York, men det har ikke været den store succes - aktien er faldet 15 pct. i værdi siden debuten.
 • Kina handelstal. Data for Kinas eksport og import i marts bliver publiceret på et ukendt tidspunkt fredag morgen dansk tid, og det er altid noget, investorerne holder øje med. I februar faldt eksporten godt 20 pct., hvilket delvist var et resultat af handelskrigen mellem USA og Kina. Importen faldt også i februar, og det gjorde investorerne i den vestlige verden nervøse, fordi det kan være et signal om at væksten i verdens økonomiske motor er på vej ned i gear.
 • Få Berlingskes Børsbarometer - hver dag


  Hold dig opdateret med alt, hvad der sker på aktiemarkederne. Med Berlingske Business’ ugentlige aktieklumme får du det fulde overblik over finansmarkederne i ind- og udland og en analyse af, hvor finansmarkedet er på vej hen.

  Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bliver du klædt på til hele børsugen.


  Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske mandag-fredag sender mig de seneste nyheder om aktier obligationer investeringer og status fra verdens børser. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan indeholde annoncer fra tredjepart og i visse tilfælde blive delt med disse. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

Det kan rykke markedet i dag

 • Kl. 11.00: Eurozonen - industriproduktion for februar
 • Kl. 14.30: USA - importpriser for marts
 • Kl. 16.00: USA - forbrugertillid for april

Virksomheder i fokus

 • De amerikanske storbanker J.P. Morgan og Wells Fargo kommer med regnskaber
 • Topdanmark - Nordea hæver kursmålet til 300 kroner fra 280 kroner, men gentager samtidig sin »sælg« anbefaling. Aktien lukkede i en kurs på 339,80, så Nordeas nye kursmål indikerer, at Topdanmark vil falde 12 pct. inden for de næste 12 måneder.
 • Vestas Wind Systems sagde sent torsdag, at vil købe 25,1 pct. af aktierne i projektudvikleren Sowitec

Markederne lige nu - Kl. 8:20

Asien
Hong Kongs Hang Seng: -0,3 pct.
Kinas Shanghai Composite: -0,2 pct.
Japans Nikkei 225: +0,7 pct.
Sydkoreas Kospi: +0,4 pct.

Europe (futures)
Euro Stoxx 50: -0,1 pct.
Tysklands DAX 30: -0,1 pct.
Storbritanniens FTSE 100: +0,2 pct.

USA (futures)
S&P 500: +0,1 pct.
Nasdaq: Fladt
Dow Jones Industrial Average: +0,1 pct.