GN Store Nords opjustering gør aktionærerne 3 mia. kroner rigere

GN Store Nord aktien stiger til den højeste kurs i syv måneder efter en opjustering for Audio-divisionen.

GN Store Nord aktien stråler på børsen fredag eftermiddag. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

GN Store Nord stormer frem på børsen fredag, og indtager vinderpositionen i C25-indekset.

Aktien er oppe 6,7 pct. i en kurs på 332,7 kroner, hvilket er det højeste niveau siden september. Med den store stigning er GN Store Nord steget tre milliarder kroner i markedsværdi i løbet af fredagen til 48,5 mia. kroner.

Optimismen kommer, efter virksomheden sagde, at dets Audio-division har klaret sig overraskende godt i første kvartal, og det har ført til en opjustering af hele årets forventninger indenfor den forretningsenhed. Nu forventer GN, at Audio-enheden får organisk vækst i år på 19 pct., hvor den tidligere prognose hed 15 pct.

Aktien er nu steget 37 pct. siden nytår, hvilket gør den til den næstbedste aktie i C25-indekset, kun overgået af Simcorp. Eliteindekset har kravlet 14,6 pct. indtil videre i 2019.

Den positive nyhed fra GN Store Nord kommer på tærsklen til den nye regnskabssæson, som analytikerne ellers forventer bliver en deprimerende en af slagsen. Ifølge data fra Lipper Alpha Insight peger forventninger på et 3,2 pct. fald i de europæiske virksomheders indtjening i første kvartal. For bare to måneder siden lå analytikernes prognoser på næsten 3 pct. vækst i indtjeningen, så det er gået noget ned ad bakke siden februar.