Trods nervøsitet fra investorer og store tab: Uber vil på børsen

Kørselstjenesten Uber agter at komme på den amerikanske børs, selvom selskabet har lidt store tab. Ubers topchef håber på, at investorer vil se bort fra selskabets tab og tidligere kontroversielle sager.

epa07500453 (FILE) - Travelers wait at the new designated pick-up zone for Uber at Tullamarine Airport in Melbourne, Victoria, Australia, 16 August 2017 (reissued 12 April 2019). Uber is expected to go public in May after it filed an S-1 form to the Securities and Exchange Commission in the USA on 11 April 2019. EPA/JOE CASTRO AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Fold sammen
Læs mere
Foto: JOE CASTRO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske kørselstjeneste Uber har torsdag indgivet en begæring om at komme på børsen i New York. Dette sker på trods af, at virksomheden sidste år havde et underskud på driften på 3 milliarder doller.

Det skriver Bloomberg.

Ifølge mediet vil Uber forsøge at rejse ca. ti mia. dollar gennem børsnoteringen. Ifølge Bloomberg håber topchef Dan Khosrowshahi, at investorerne vil se bort fra selskabets tab og tidligere fejltagelser og fokusere på Uber som en potentielt platform for ydelser og vækst.

»Vores fortsatte succes vil komme fra eksemplarisk udførelse og styrken på den platform, vi har arbejdet så hårdt på at opbygge,« siger Dan Khosrowshahi om virksomhedens børsnotering.

Bloomberg skriver, at Uber sigter efter en markedsværdi på omkring 100 mia. dollar. Det forventes, at børsnoteringen bliver en af de største blandt amerikanske teknologivirksomheder.

»Der er så meget omkring det til at gøre det til en interessant og dragende transaktion. Brandet gør selskabet så værdifuldt,« siger Barrett Daniels, partner i Deloitte, til Bloomberg.

Dog har optakten til, at Uber kunne blive børsnoteret, tidligere skabt nervøsitet blandt investorer og på aktiemarkedet, hvilket Berlingske tidligere har berettet. Således faldt aktien for konkurrenten Lyft, der har været på børsen siden marts, med 15,3 pct. i værdi.

Desuden oplyste Uber også i begæringens risikoafsnit, at driftsudgifterne forventes at stige markant i fremtiden. Desuden kan der være en risiko for, at Uber ikke vil generere overskud, oplyser selskabet yderligere ifølge Bloomberg. Endelig oplyser selskabet til Securities and Exchange Commission (SEC), at selskabet ikke har planer om at udbetale udbytte inden for »en overskuelig fremtid«.

De fremtrædende direktører i Uber har meget at vinde på en børsnotering. Således kan blandt andre Dan Khosrowshahi se frem til massive udbetalinger, såfremt selskabet når dets mål for en samlet markedsværdi på 120 mia. dollar, som Bloomberg også har skrevet om. Begæringen indholder dog ikke nok oplysninger til at estimere, hvor store de udbetalinger vil være, oplyser mediet.