Sivende oliemarked og udsigt til højre guldpriser

Oliemarkedet ligger med sivende priser tirsdag morgen, hvor prisen på en tønde brent-olie igen er under 50 dollar.

Oliemarkedet ligger med sivende priser tirsdag morgen, hvor prisen på en tønde brent-olie igen er under 50 dollar. Fold sammen
Læs mere
Foto: SERGEI KARPUKHIN

Oliemarkedet ligger med sivende priser tirsdag morgen, hvor prisen på en tønde brent-olie igen er under 50 dollar.

Der er forventning om, at den nigerianske produktion igen steg i sidste måned efter reparation af olieinfrastruktur, der var blevet beskadiget af militante angreb. Nogle rørledninger er blevet repareret efter en våbenhvile med oprørere i Niger River Deltaet ifølge landet olieminister Emmanuel Kachikwu.

- Olie ser ganske robust ud over 45 dollar per tønde. Det er i et temmelig stabilt handelsbånd på omkring 50 dollar som den øverste grænse, og 45 dollar som den nederste, og det er sandsynligvis temmelig tilfredsstillende for en masse olieproducenter, vurderer analytiker Angus Nicholson fra IG Ltd. i Melbourne over for Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 49,70 dollar mod 50,10 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 48,35 dollar mod 48,85 dollar mandag eftermiddag.

GULDMARKED MED POTENTIALE

Guldprisen svinger i tæt nærkontakt med 1350 dollar per ounce, mens investorerne spejder efter nye indikationer om det lave renteniveau og den økonomisk misvækst, der er godt for den sikre men også passive investering i guld.

Og udsigten til lave renter i lang tid endnu får den amerikanske storbank State Street til at forudse yderligere prisstigninger. Banken estimerer, at en ounce guld vi koster 1400-1450 dollar ved udgangen af året på baggrund af usikkerheden om det globale opsving, de negative renter i Japan og Europa, forsinkelsen i den amerikanske pengepolitiske stramning, og de mulige vækstpakker eller foranstaltninger fra den britiske regering og i Europa efter Storbritanniens farvel til EU.

Og der er yderligere potentiale for højere priser, hvis Federal Reserve undlader at stramme pengepolitikken i december, som State Street vurderer er det næste trin i den amerikanske centralbanks normalisering af pengepolitikken.

- Intervallet tager hensyn til et rentehop i december, pointerer guldspecialist Robin Tsui fra State Street Global Advisors Asia Pacific ifølge Bloomberg News.

Tirsdag morgen koster en ounce guld 1343 dollar mod 1351 dollar mandag eftermiddag.

KOBBER DOMINERET AF DOLLARKURSEN

Kobbermarkedet følger udsvingene i dollarkursen og påvirkninger fra de øvrige råvarmarkeder.

Et ton kobber koster tirsdag morgen 4849 dollar mod 4885 dollar per ton mandag eftermiddag.