Råvarer: Olie siver en anelse efter ugens solide stigninger

Oliemarkedet er på vej mod afslutningen af en uge med prisstigninger over en bred kam. Fredag morgen siver priserne en anelse efter flere dage med markante prishop i kølvandet af større fald i lagerbeholdningerne end ventet.

Oliemarkedet er på vej mod afslutningen af en uge med prisstigninger over en bred kam. Fold sammen
Læs mere
Foto: SERGEI KARPUKHIN

»Nedgangen i den amerikanske produktion er klart støttende for olie. Men markedet venter på reelle produktionsreduktioner, og indtil det sker, vil prisstigninger ikke være bæredygtige,« vurderer råvareanalytiker David Lennox fra Fat Prophets i Sydney over for Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 50,05 dollar mod 50,40 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 48,65 dollar mod 49,00 dollar torsdag eftermiddag.

På guldmarkedet har torsdagens indikationer fra flere centralbanker om flere og større pengepolitiske lempelser givet anledning til stigende priser.

Fra Bank of England noterede centralbankchef Mark Carney, at en rentenedsættelse kan komme på tale i de kommende måneder for at beskytte den britiske økonomi.

Og fra Den Europæiske Centralbank forlød der overvejelser om at lempe reglerne for obligationskøb som en del af stimulus-programmet.

Fredag morgen koster en ounce guld 1131 dollar mod 1321 dollar torsdag eftermiddag.

På kobbermarkedet holdes priserne oppe af et lidt bedre billede af den japanske industri, mens fortsat stilstand i Kina giver håb om nye stimuli.

Et ton kobber koster fredag morgen 4842 dollar mod 4817 dollar torsdag eftermiddag.