Onsdagens aktier: Mindre aktiefald op til regnskaber

Det danske eliteindeks endte onsdag i svagt negativt terræn. Mangel på nyheder, sommerferie i Europa, lav oliepris og gevinsthjemtagning efter post brexit-stigninger trådte frem på scenen på en stille dag.

Foto: BRENDAN MCDERMID.
Læs mere
Fold sammen

Markedet afventede et par store makrobegivenheder torsdag og fredag og tre tunge regnskaber fra Danmark.

Det vurderer aktierådgiver i Jyske Martin Munk over for Ritzau Finans.

»Der bliver måske lidt mere fart på markedet torsdag og fredag med udmelding fra Bank of England torsdag og den amerikanske jobrapport fredag, og herhjemme kan også det første regnskab som børsnoteret fra Dong - torsdag - og fra DSV og Novo Nordisk fredag skabe lidt mere handel,« siger han.

Hans kollega senioraktiehandler Christian Thatje fra Sydbank vurderede tidligere onsdag:

»Vi skal have nye impulser for at komme videre op herfra, siger han og skønner, at regnskaberne fra de danske selskaber, der kommer fra Dong, DSV og Novo Nordisk sidst på ugen, kan være begyndelsen til lidt flere nyheder.«

Onsdag lukkede det danske ledende aktieindeks - C20 Cap - med et fald på 0,3 pct. i indeks 1020,32 med fem aktier i grønt og de resterende 15 uændrede eller klædt i rødt. Tirsdag faldt indekset 1,5 pct.

En god håndfuld selskaber fik rykket kursmål onsdag.

Samtidig var det sidste dag at positionere sig op til regnskabet fra Dong, der lander torsdag. Og det var næstsidste dag for at positionere sig i forhold til Novo Nordisk og DSV, der er regnskabsaktuelle fredag morgen.

Dong Energy steg 3,6 pct. til rekordniveauet 281,90 kr. Novo Nordisk lukkede 1,1 pct. lavere i 366,60 kr., mens DSV kørte et lille fald på 0,6 pct. hjem til en slutkurs på 290,50.

DSV har op til regnskabet været under analyseluppen hos svenske SEB. Finanshuset valgte at sænke kursmålet til 360 kr. fra 380 kr., men har fortsat en købsanbefaling.

Anbefalinger i hobetal

SEB har også kigget på Carlsberg, der fik løftet kursmålet til 750 kr. fra 720 kr. og fortsat fik en købsanbefaling. B-aktien faldt dog 0,4 pct. til 655,50 kr.

Der har været travlhed hos SEB, der også leverede en justering af kursmålet for Novozymes. Det lyder nu 360 kr. mod tidligere 340 kr. Anbefalingen er også her fortsat "køb". Novozymes-aktien satte sig 2,1 pct. til 317,30 kr.og endte i bunden af indekset.

Helt i toppen endte Vestas uden nyt. Aktien steg 2,2 pct. til 464,20 kr. efter at være faldet de foregående tre handelsdage fra 467,20 kr.

Analytikerne hos Nordea har haft regnestokken fremme og kigget på WDH. Kursmålet hedder nu 153 kr. mod tidligere 147 kr. og anbefalingen "køb". Det er det næsthøjeste kursmål for WDH blandt de analytikere, der leverer anbefalinger til Bloomberg.

WDH faldt 1,0 pct. til 135,50 kr.

Santa Fe fortsatte op

Santa Fe, resterne af "gode gamle" ØK, solgte tirsdag det meste af sin Record Management-del fra for 200 mio. kr. og steg 4,9 pct. Stigningen fortsatte onsdag med yderligere 1,6 pct. til 65 kr. Nordea løftede kursmålet for aktien til 90 kr. mod tidligere 72 kr. Anbefalingen er fortsat "køb".

Der var onsdag også fokus på et par regnskaber uden for C20 Cap.

Ringkjøbing Landbobank kunne fortælle om endnu et fremgangsrigt kvartal og havde ydermere pyntet regnskabet med en opjustering, efter at flere udlån og færre nedskrivninger har været med til at give fremgangen.

Bankaktien faldt dog 0,9 pct. til 1408 kr.

Greentech Energy Systems fremlagde også kvartalstal fra morgenstunden. Aktien steg 3 pct. til 8,50 kr.

Topsil, der nu hedder Cemat, vil købe aktier tilbage efter at have konkluderet, at salget af sillicium-delen er endeligt og ikke kan laves om. Fra den solgte aktivitet er der 120-125 mio. kr. i fri likviditet, som bestyrelsen foreslår at føre tilbage til aktionærerne gennem et nyt aktietilbagekøbsprogram. Bestyrelsen foreslår aktietilbagekøb til en kurs på 0,305 kr. per aktie og stiller samtidig forslag om nedsættelse af selskabskapitalen og aktiernes stykstørrelse.

Aktien sluttede onsdag i 0,30 kr. efter et fald på 1,3 pct.

Bye bye Exiqon

Onsdag var dagen, hvor der blev vinket farvel til Exiqon, der havde sidste dag som børsnoteret selskab. Der blev handlet 1764 aktier til 17,80 kr. - uændret fra tirsdag.