Obl. kl. 11.45: Kreditbekymringerne igen i fokus

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

 

Det danske obligationsmarked lå torsdag middag pænt højere, eftersom at investorerne trak sine ledetråde fra udviklingen på aktiemarkedet. De to europæiske banker BNP Paribas og NIBC pustede torsdag til gløderne fra kreditmarkedet, idet begge banker har store tab på det såkaldte sekundære amerikanske lånemarked, og det pressede aktierne lavere og obligationerne højere. Den Europæiske Centralbank var aktuel med sin månedsrapport for august og stærke bekymringer for inflationen trak lidt i baggrunden af kreditbekymringerne.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå onsdag middag 0,25 point højere i kurs 96,89 med en effektiv rente på 4,49 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,25 point lavere i kurs 89,27 med en effektiv rente på 5,14 pct.

 

Obligationsinvestorerne følger for tiden nøje udviklingen på aktiemarkedet grundet de seneste volatile udsving efter de globale kreditbekymringer og problemerne med det sekundære amerikanske lånemarked. Torsdag morgen faldt aktierne tilbage, og det øgede efterspørgslen efter de fastforrentede papirer.

 

Den franske investeringsbank BNP Paribas har fastfrosset kapitalen i tre fonde, grundet den stigende bekymring for, at problemerne fra det sekundære amerikanske lånemarked vil sprede sig til andre dele af kreditområdet. Den hollandske bank NIBC var også ude med riven torsdag, idet banken kunne oplyse om et tab på 137 mio. euro alene på det sekundære lånemarked.

 

- Endnu en dag og endnu en negativ historie om det sekundære lånemarked, bemærkede obligationsstrateg hos Calyon, Orlando Green, til Bloomberg News. Disse negative overskrifter vil blive ved med at komme, og det vil understøtte obligationsmarkedet hver eneste gang, vurderede strategen.

 

Den Europæiske Centralbank (ECB) var torsdag formiddag aktuel med sin månedsrapport for august. Banken skrev, at der kræves særlig kraftig årvågenhed mod inflationsrisiciene ikke forværres på mellemlang sigt. Det er specielt de stigende oliepriser, kapacitetsbegrænsninger og stigninger i lønomkostningerne som er de største risikofaktorer mod prisstabiliteten.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )