Norsk krone styrket af stærke BNP-tal

Den norske krone er i storform tirsdag eftermiddag, efter at nøgletal har vist en noget større fremgang i den norske økonomi end ventet i tredje kvartal.

Bruttonationalproduktet (BNP) i Norge steg med 1,8 pct. i tredje kvartal sammenlignet med andet kvartal, mens økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet en fremgang på mere moderate 0,5 pct.

Og det er noget, der kan mærkes på styrken af den norske krone, som er i fremdrift over for samtlige sine største modparter.

Over for euro styrkes den til 9,2476 norske kr. per euro fra 9,3177 norske kr. per euro ved dansk lukketid mandag.

Over for den den danske krone styrkes den norske af slagsen til 1,2391 norske kr. for en dansk fra 1,2487 norske kr. per dansk krone mandag eftermiddag.

- Kronen gør tydeligvis sit job - det ser vi i løftet i eksporten. Det er en af de vigtigste chok-absorberings-værktøjer, vi har lige nu, og den gør sit bedste for at forbedre konkurrenceevnen hos de norske virksomheder, siger Magne Østnor, der er analytiker hos storbanken DNB, til Bloomberg News.

I det brede valutakryds mellem euro og dollar holder den amerikanske valuta fast i sin aktuelle styrke. Tirsdag eftermiddag koster en euro 1,0666 dollar mod 1,0717 dollar per euro mandag eftermiddag.