Mandagens aktier: Markedet tog en puster med ISS og Coloplast i top

Støvet er ved at lægge sig ovenpå det amerikanske præsidentvalg, og de europæiske aktiemarkeder har været præget af en afventende stemning på ugens første dag.

Arkivfoto. Støvet er ved at lægge sig ovenpå det amerikanske præsidentvalg, og de europæiske aktiemarkeder har været præget af en afventende stemning på ugens første dag. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Det er et rimelig roligt marked uden de store bevægelser på indeks- og selskabsniveau, siger senior aktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank til Ritzau Finans og tilføjer:

- Vi har netop været igennem en hektisk periode, så markedet tager sig nok en puster.

Han peger på, at markedet har været præget af en afventende stemning inden Den Europæiske Centralbanks (ECB's) topchef, Mario Draghi skal tale i EU-Parlamentet omkring klokken 17, og inden Trump udvælger sin handelsminister og finansminister.

Samlet steg C20-indekset med 0,1 pct. til 958,55.

ISS OG COLOPLAST TIL TOPS

Mere selskabsspecifikt lagde ISS sig i topregionen af eliteindekset med en stigning på 1,5 pct. til 244,4 kr. Det skete efter, at selskabet, der har foretaget et mindre opkøb i Tyskland, fik hævet sin anbefaling af ABG Sundal Collier til "køb" fra "hold" fredag eftermiddag efter børslukning.

Samtidig sænker det norske finanshus dog kursmålet til 270 kr. fra 295 kr.

Øverst i indekset endte Coloplast, hvis stigning måske kan forklares med, at aktien har været hårdt presset på det seneste, hvorfor den nu genvinder lidt af det tabte, påpeger Martin Munk.

Coloplast-aktien steg 1,9 pct. til 447,8 kr.

BANKAKTIER TIL EFTERSYN

De danske bankaktier klarede sig også nogenlunde mandag.

Jyske Bank steg 0,4 pct. til 317,6 kr., mens Danske Bank faldt med 0,2 pct. til 205,6 kr., og Nordea-aktien steg 0,07 pct. til 73,6 kr.

Blandt de danske bankaktier har Nordea fået hævet kursmålet hos HSBC til 72,85 kr. fra 67,77 kr., mens anbefalingen fortsat er "hold". Hos Jefferies har banken fået hævet kursmålet til 75,88 kr. fra 62,74 kr. Også her er anbefalingen stadig "hold".

Børshusene HSBC og Jefferies har også kigget nærmere på Danske Bank-aktien. Jefferies har løftet kursmålet for Danske Bank til 240 kr. fra 237 kr., mens anbefalingen fortsat er "køb". Derudover har britiske HSBC løftet sit kursmål for aktien til 218 kr. fra 191 kr. Anbefalingen er uændret "hold", viser data fra Bloomberg News.

MÆRSK STEG PÅ HØJERE OLIEPRIS

A-aktien i A.P. Møller-Mærsk steg, efter at olieprisen har sneget sig op i skyggen af meldinger fra Iran, Rusland og Irak. Det får troen på en aftale på Opec-mødet i Wien 30. november til at blusse op.

Mandag kostede en tønde Nordsøolie 48,6 dollar mod 45,95 dollar fredag klokken 17.

A-aktien i A.P. Møller-Mærsk steg med 0,5 pct. til 8585 kr., mens B-aktien satte sig 0,2 pct. til 9015 kr.

NTR GJORDE STATUS FOR TREDJE KVARTAL

Mandag var også dagen, hvor NTR Holding-koncernen, der gennem selskabet Daniamant blandt andet producerer sikkerhedslys til redningsflåder, fremlagde regnskab for tredje kvartal.

Selskabet er mærket af det svækkede britiske pund, og det er årsagen til, at forventningerne til hele året blev nedpræciseret.

Nu venter selskabet en omsætning i 2016 i den lave ende af intervallet 80-90 mio. kr. og et resultat tættere på 0 end på 5 mio. kr. før skat. Det fremgår af selskabets tredje kvartalsregnskab i 2016.

NTR-aktien lukkede med en stigning på 2,7 pct. til 34,7 kr.