Aktier: Stille åbning trods svær start for Novo

Det går let fremad på det danske aktiemarked mandag, hvor Novo Nordisk dog atter er dødvægt for C20 Cap-indekset.

Spørgsmålet om høje priser på insulin fortsætter med at være et varmt emne i USA. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske eliteindeks er åbnet 0,2 pct. højere i 959,58, mens Novo falder med 0,8 pct. til 227,30 kr.

Spørgsmålet om høje priser på insulin fortsætter med at være et varmt emne i USA. Den amerikanske diabetesforening, ADA, meldte sig i sidste uge i debatten med en opfordring til Kongressen om at indlede høringer med insulinproducenter og andre deltagere i forsyningskæden for at identificere årsagerne til de markante prisstigninger i USA gennem de senere år.

Samtidig opfordrer ADA samtlige interessenter til at øge gennemsigtigheden om prisdannelsen. Det gælder medicinalselskaber, men også forsikringsselskaber, apoteker, grossister og indkøbsorganisationer.

ISS OG CARLSBERG I HVER SIN RETNING

Fra børshusene er der kommet nyt om blandt andre Carlsberg og ISS.

Carlsberg har fået sænket kursmålet hos amerikanske Jefferies til 540 kr. fra tidligere 600 kr., mens anbefalingen fortsat lyder på hold. ISS fik fredag efter børslukning derimod hævet sin anbefaling af ABG Sundal Collier til køb fra hold. Samtidig sænker det norske finanshus dog kursmålet til 270 kr. fra 295 kr.

Aktien i ISS, der desuden har foretaget et mindre opkøb i Tyskland, stiger mandag morgen med 0,5 pct. til 242,10 kr. Carlsberg falder derimod 0,5 pct. til 584,50 kr.

STORBANKER JUSTERES

Børshusene HSBC og Jefferies har også kigget nærmere på Danske Bank og Nordea. Jefferies har løftet kursmålet for Danske Bank til 240 kr. fra tidligere 237 kr., mens anbefalingen fortsat er køb. Derudover har britiske HSBC løftet sit kursmål for aktien til 218 kr. fra tidligere 191 kr. Anbefalingen er uændret hold, viser data fra Bloomberg News.

Nordea har fået hævet kursmålet hos HSBC til 72,85 kr. fra tidligere 67,77 kr., mens anbefalingen fortsat er hold. Hos Jefferies er kursmålet hævet til 75,88 kr. fra førhen 62,74 kr. Også her er anbefalingen stadig hold.

Danske Bank er åbnet 0,2 pct. højere i 206,20 kr., mens Nordea falder 0,5 pct. fra åbningen til 73,25 kr.

NYT PÅ VEJ TIL ZEALAND

Blandt biotekaktierne fortsætter Zealand Pharma-aktien sin positive stime med en gevinst på yderligere 1,3 pct. til 116,50 kr. efter en gevinst på næsten 17 pct. i sidste uge.

Afgørelsens time nærmer sig i USA, hvor Zealands partner Sanofi formentlig snart får en tilbagemelding på sin markedsføringsansøgning for kombinationspræparatet Iglarlixi. Diabetes 2-midlet bygger på Adlyxin, der er opfundet af Zealand Pharma, samt Sanofis storsælgende langtidsvirkende insulin, Lantus.

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, ventes at komme med en afgørelse i november, efter at styrelsen ifølge en meddelelse fra Sanofi dateret den 19. august udskød behandlingstiden med tre måneder og udbad sig yderligere oplysninger om det pensystem, som er designet til Iglarlixi.