Mandagens aktier: Lundbeck tog teten i grønt eliteindeks

Lundbeck tog førertrøjen på det danske aktiemarked mandag og steg med 1,5 pct. til 386,80 kr.

Der var ikke egentlige nyheder til medicinalaktien, men det så ud til, at investorerne tog forskud på regnskabet for andet kvartal 2017, der offentliggøres på onsdag. Samlet endte C20 Cap med en lille stigning på 0,06 pct. til 1172,23 mandag.

- Generelt er markedet en smule afventende. Der kommer en stribe regnskaber i denne uge, og det kan være positive forventninger til Lundbecks resultater i andet kvartal, der får aktien til at stige, siger Kim Sejdelin Christensen, der er aktierådgiver i Jyske Bank.

Ifølge Ritzau Estimates venter analytikerne, at overskuddet hos Lundbeck vil stige til 576 mio. kr. i andet kvartal mod 232 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

Jyske Bank vurderer, at Lundbeck er på vej med årets andet prognoseløft. Det er dog som resultat af, at medicinalkoncernen vil indregne en positiv resultateffekt på 200 mio. kr. fra en betinget aftale i maj om salg af dele af selskabets hovedkontor.

 

PANDORA LIGELEDES I PLUS

Pandora kommer med regnskab for andet kvartal tirsdag morgen. Og aktien endte mandag uændret i 752,50 kr.

Smykkeselskabet venter for hele 2017 en koncernomsætning på 23-24 mia. kr. og en EBITDA-margin på cirka 38 pct. Og Michael Friis Jørgensen, der er aktieanalytiker i Alm. Brand Markets, venter, at Pandora fastholder forventningerne.

 

- Guidance skal fastholdes, og det forventer jeg også, at den bliver. Men svækkelsen i dollar har nok skåret toppen af væksten, vurderer Michael Friis Jørgensen.

 

Ud over Pandora og Lundbeck kommer der i løbet af ugen regnskaber fra FLSmidth, Genmab, Novo Nordisk, Dong Energy, TDC og Novozymes.

Sidstnævnte, der kommer med regnskab på fredag, endte med i toppen mandag med en stigning på 1,3 pct. til 295,50 kr. uden specifikke nyheder om selskabet.

NORDEA I BUND

Nordea holdt sig i bunden af eliteindekset hele mandag efter en skåret anbefaling fra den amerikanske investeringskæmpe Goldman Sachs til "neutral" fra "hold". Nordea-aktien faldt 0,9 pct. til 80,10 kr.

Goldman Sachs nedjusterede ifølge Bloomberg også kursmålet for aktien i den nordiske bankkoncern til 93,02 kr. fra 105,18 kr.

 

- Vi sænker Nordea fra "køb" til "neutral", idet den svagere end ventede præstation i de seneste resultater samt ændringen i omkostningsprognosen på kort sigt har øget usikkerheden, skrev Goldman Sachs om ændringen i sin analyse.

VESTAS HAVDE BRAND I MØLLE

Vestas steg mandag med 0,6 pct. til 604 kr. på trods af en møllebrand i fredags. Det var MHI Vestas' V164-mølle med en kapacitet på 9,5 megawatt ved testcentret i Østerild i Thy, der fredag aften og natten til lørdag stod i brand.

 

- Vestas er ikke synderligt tynget af branden, og vi venter nu på en forklaring på årsagen fra selskabet. Det kan gå begge veje - det er jo en stresstest, de kører, så der kan være mange forklaringer, siger Kim Sejdelin Christensen.

- Møllen skulle være et forspring til Siemens' mølle på 8 megawatt, og det vides ikke endnu, hvad branden kommer til at betyde. Men der kan være en spiselig forklaring, vurderer Jyske Banks aktierådgiver.

DSV I REKORD - IGEN

Og så endte DSV i rekord igen. Aktien steg mandag med 0,3 pct. til 444,90 kr., hvilket er rekord. Inden børsens åbning sænkede Nykredit sin anbefaling af aktien til "hold" fra "køb", men kursmålet blev samtidig løftet til 448 kr. fra 433 kr.

Royal Bank of Canada har samtidig hævet sit kursmål til 485 kr. fra 440 kr. Banken fastholder anbefalingen "outperform".

Transportkoncernen fremviste onsdag en øget indtjening og en opjustering af forventningerne til 2017. En stribe andre finanshuse har siden også hævet deres kursmål for aktien.

Brøndby IF slog søndag FCK, der er ejet af Parken Sport & Entertainment, med 1-0. Til sidst i opgøret måtte kampen afbrydes i 20 minutter, da der opstod alvorlige sammenstød mellem FCK-tilskuere og sikkerhedsfolk. Brøndby-aktien steg mandag med 5,2 pct. til 0,81 kr., mens Parken-aktien faldt med 0,5 pct. til 91,50 kr.