Mærsk-aktionærer får ikke flere 10 procent-stigninger

Der kommer ikke flere kursstigninger på 10 pct. som i fredags i A.P.Møller - Mærsk-aktien. Det vurderer Aktieugebrevet, der dog fortsat ser positivt på aktien.

Foto: INGO WAGNER. De nye, store skibe i Tripple E-klassen vil medføre lavere enhedsomkostninger, men i øvrigt er der sparet, hvor der kan spares i Maersk Line, mener AktieUgebrevet.
Læs mere
Fold sammen

Omkostningsreduktioner har bragt indtjeningen op og er blandt årsagerne til fredagens regnskabsoverraskelse.

»Fremover vil der ikke vil være de store omkostningsreduktioner, ud over de automatiske lavere enhedsomkostninger, der opstår ved at beskæftige til stadighed større og større containerskibe,« konkluderer ugebrevet.

Men ugebrevet er sikker på, at koncernen leverer som lovet.

»Når Nils Smedegaard Andersen venter et resultat i 2013, der er »væsentligt over« 2012- resultatet, så skyldes det ikke mindst, at Maersk Line netop er gået i højsæsonen for containertransport,« skriver ugebrevet, og det er ugebrevets vurdering, at de fragtkontrakter, der er indgået med de store afskibere, på trods af dette års udsving i fragtraterne er indgået på et gunstigt niveau og tidspunkt, således at forventningerne til årsresultatet bliver indfriet til fulde.

»Derfor vurderer vi ikke, at der kommer yderligere kursstigninger i lighed med fredagens 10 pcts. kursstigning,« konkluderes det.

A.P. Møller-Mærsk B lukkede fredag i 49.080 kr.