Lundbeck/Jyske: Klarere fokus på pipeline efter salg (opd)

Læs mere
Fold sammen
Det er helt naturligt og en positiv nyhed, at Lundbeck sælger sin aktiepost i biotekselskabet Lifecycle Pharma til Lundbeckfonden. Det vil nemlig betyde, at Lundbeck får et klarere fokus på sygdomme i centralnervesystemet, mener analytiker Frank Hørning Andersen fra Jyske Bank.

- Det er oplagt, at man fokuserer på sin pipeline og sygdomme som depression. Det er investeringer, der ikke er strategisk vigtige for dem, siger Frank Hørning Andersen med henvisning til, at Lifecycle Pharmas produkter ikke falder inden for Lundbecks kerneområde.

For Lifecycle Pharma har situationen ikke ændret sig, selvom selskabet nu har fået sig en ny storaktionær, vurderer Frank Hørning Andersen.

- Lundbeckfonden har investeringer ud i mange forskellige selskaber, så Lifecycle ligger mere naturligt der, siger Frank Hørning Andersen.

Han mener, at finanskrisen kan være en medvirkende årsag til, at salget sker netop nu.

- Lundbeck får frigjort nogle ressourcer, og likviditet er en mangelvare i markedet i dag. Samtidig er mange medicinalselskaber er i færd med at optimere deres pipeline, og man kan godt forstå, at et selskab vælger at lægge alle sine æg i en kurv nu, i stedet for at have ikke-strategiske investeringer, siger Frank Hørning Andersen.

Den frasolgte aktiepost er på 27,21 pct. af aktierne. Desuden køber Lundbeckfonden Lundbecks ejerandele i fire mindre kapitalfonde. Frank Hørning Andersen tror ikke, at der vil komme flere frasalg fra Lundbeck. Kursmæssigt mener han ikke, at nyheden bør få den helt store betydning, omend der kan blive tale om en svag stigning til Lundbeck som belønning for det klarere fokus.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )