Lollands Bank når højeste aktiekurs i otte år efter regnskab

Færre nedskrivninger på udlån og pæne kursgevinster har sikret Lollands Bank stor fremgang på bundlinjen i første halvdel af 2016, og onsdag endte bankens aktie i det højeste niveau i næsten otte år.

Aktien steg oven på et pænt regnskab med 8 pct. til 243,50 kr., og kursen har ikke været højere siden september 2008. Bankens markedsværdi er nu på 263 mio. kr. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktien steg oven på et pænt regnskab med 8 pct. til 243,50 kr., og kursen har ikke været højere siden september 2008. Bankens markedsværdi er nu på 263 mio. kr.

Finanstilsynet har i løbet af foråret været på besøg hos Lollands Bank, men det belastede ikke resultaterne i samme grad som sidste år, hvor tilsynet fandt behov for at øge nedskrivningerne væsentligt.

»Vi havde igen besøg af Finanstilsynet, der fandt nedskrivninger for 180.000 kr. og altså væsentligt mindre end sidste år,« siger bankdirektør Anders F. Møller.

Samlet belastede nedskrivninger på udlån halvårsresultatet med 4,7 mio. kr., mens det blev til nedskrivninger på 29,1 mio. kr. i samme periode sidste år.

For første halvår kunne Lollands Bank især derfor rapportere en væsentlig fremgang på bundlinjen til 29,1 mio. kr. fra 8,8 mio. kr. i samme periode sidste år.

Banken holder fast ved forventningerne til 2016, der fortsat lyder på en basisindtjening på 55-60 mio. kr., selv om lige over halvdelen, eller 30,8 mio. kr., allerede er i hus efter første halvår.

»Vi siger 55-60. Men nu er vi altid lidt beskedne, og det bliver nok nærmere 60 mio. kr. end 55 mio. kr.,« siger Anders F. Møller.

Trods fremgangen på aktiemarkedet onsdag er der et pænt stykke op til kursrekorden. Aktien nåede sit hidtil højeste niveau 4. april 2007, hvor aktien lukkede i 600 kr.