Lavere nedskrivninger giver resultatfremgang for Lollands Bank

Lollands Bank kan trods pres på toplinjen, rente- og gebyrindtægterne, glæde sig over fremgang på bundlinjen. Fremgangen kan tilskrives et stort fald i nedskrivningerne, der mere end kompenserer for en faldende basisindtjening.

Foto: Bax Lindhardt. Danske penge. Pengesedler og mønter.
Læs mere
Fold sammen

Basisindtjeningen hos Lollands Bank faldt i tredje kvartal til 10,3 mio. kr. fra 15,4 mio. kr. i samme periode sidste år. Det fald kan henføres til posten for nettorente- og gebyrindtægter, som viser et fald til 35,4 mio. kr. fra 41,5 mio. kr.

Nedskrivninger på udlån er det faldet noget mere og udgjorde i tredje kvartal blot 1 mio. kr. mod 11,5 mio. kr. i samme periode sidste år.

Lollands Bank fastholder forventningerne til hele året om en basisindtjening i niveauet 60 mio. kr. I årets første ni måneder har banken genereret en basisindtjening på 43,2 mio. kr. mod 43,8 mio. kr. i samme periode sidste år.

- Bankens bestyrelse er tilfreds med periodens resultat, idet resultatet indikerer, at banken vil kunne indfri forventningerne om en basisindtjening for hele året 2015 på ca. 60 mio. kr. samt nedskrivninger på kunder på et niveau, der vil resultere i et positivt resultat, som både vil kunne konsolidere banken og give anledning til udbetaling af udbytte til aktionærerne, skriver Lollands Bank om resultatet hidtil i år.