Kursstigninger over en bred kam på fondsbørsen

A.P. Møller - Mærsk ligger med største stigning i den indledende handel.

Foto: Brian Bergmann.
Læs mere
Fold sammen
En positiv stemning omgærder C20-indekset, som tirsdag åbner 0,8 pct. højere i 284,83, mens stemningen er mere lunken på de europæiske fondsbørser.

- Det er moderate stigninger i et nyhedsfattigt marked. Investorerne afventer nu regnskabssæsonen, udtaler seniorrådgiver Nils Lundsby fra Nordea til RB-Børsen.

Vestas åbner 0,7 pct. højere i kurs 365. Der er bekymringer om Vestas' nuværende tynde ordrebog, men udsigterne til branchevækst er fortsat intakte og de politiske meldinger understøtter udsigterne for branchen. Mandag løftede Sydkorea sløret for en grøn plan, der skal løfte Sydkorea ind på en syvendeplads over verdens stærkeste nationer vedrørende vedvarende energi.

Sydkorea lancerede mandag en plan på 4-5 år på hele 84 mia. dollar til vedvarende energi. Vestas har tidligere landet ordrer i Sydkorea og i april 2009 investerede Vestas 50 mio. dollar i Sydkorea, hvilket skete sammen med østrigske SSF, som investerede 150 mio. dollar. Joint venturet blev annonceret i april 2009 af den sydkoreanske regering.

A.P. Møller - Mærsk åbner 1,4 pct. højere i kurs 29.700. Mandag var der skriverier i Financial Times om, at APM-konkurrenten Hapaq-Lloyd søger om statsstøtte, men tirsdag afviser en talsmand for rederiet disse skriverier.

William Demant åbner 0,2 pct. højere i kurs 275. William Demant får hævet sin anbefaling til "neutral" fra tidligere "sælg" hos finanshuset UBS. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Japanske Asahi Brewery stiger 3,5 pct., efter at der florerer rygter og skriverier i aviserne om en overraskende god indtjening. Asahi Brewery sidder på en 20 pct. andel i Kinas største bryggeri Tsingtao. Carlsberg, som også er repræsenteret i Kina, åbner 0,8 pct. højere i kurs 342,5.

SAS åbner 2,2 pct. højere i kurs 2,34. Fokus er på luftfartsselskabets sparebestræbelser, efter at forhandlingerne med kabinepersonalet er faldet til jorden. Derfor får tirsdagens trafiktal kun begrænset opmærksomhed, når de ved formiddagstid offentliggøres. Der er kommet tal fra konkurrenter, og det er ikke et pænt billede som tegner sig. Finnairs tal viste et fald på 13,4 pct. i juni, Air Frances passagertrafik faldt 6,4 pct. mens Air Berlin blev ramt af et fald på 4,9 pct.

RB-Børsen