Japansk børshus styrtdykker efter mistanke om snyd

Japans næststørste mæglervirksomhed Mitsui & Co styrtdykker på børsen i Tokyo, efter at de schweiziske myndigheder mandag indledte en efterforskning af mulig svindel med metalpriser.

Japans næststørste mæglervirksomhed Mitsui & Co styrtdykker på børsen i Tokyo, efter at de schweiziske myndigheder mandag indledte en efterforskning af mulig svindel med metalpriser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Romina Amato
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktien i Mitsui er lukket 9,6 pct. lavere, hvilket er det største fald siden 2008.

Det skriver Bloomberg News.

De schweiziske myndigheder indledte mandag en efterforskning af syv banker, der er mistænkt for at indgå hemmelige prisaftaler på det globale marked for metaller, som guld, sølv, platin og andre ædelmetaller samt industrimetaller.

Ud over efterforskningen af prisaftalerne er Mitsui ifølge handlere også ramt af tumult i råvaresektoren, efter at minekoncernen Glencore mandag drattede 29 pct. på London-børsen, skriver Bloomberg.

Faldet i Glencore kom mandag, efter at banken Investec advarede om, at der kun er ringe værdi i aktierne, hvis råvarepriserne bliver ved med at være lave.

Også på obligationsmarkedet var der uro over Glencore , og prisen på at forsikre sig mod misligholdelse inden for de kommende fem år indikerede reelt, at sandsynligheden for, at Glencore ikke vil kunne håndtere sin 30 mia. dollar store gæld, er omtrent fifty-fifty.