ISS overhalede alle efter rekordstor ordre - steg over 5 pct.

ISS skal fra juli 2019 stå for facility services for Deutsche Telekom i en periode på ti og et halvt år. Det er indholdet af den største enkeltkontrakt, som ISS nogensinde har indgået. Værdien af kontrakten løber op i 3 mia. kr. årligt eller 4 pct. af ISS' omsætning i 2016, og aktiemarkedet er begejstret.

Jeff Gravenhorst, topchef hos ISS kan glæde sig over gigantorde, der fik aktien til at stige. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Onsdag sluttede serviceaktien 5,2 pct. højere i 272,30 kr. og bidrog dermed - sammen med indekstunge Novo og Carlsberg samt GN til en samlet stigning i eliteindekset til 1187,02 eller med 0,8 pct. i forhold til tirsdagens slutniveau.

- Det er unik kontrakt, som er vundet i hård konkurrence, udtaler topchef i ISS Jeff Gravenhorst til Ritzau Finans.

- Det er en kæmpeordre, og det giver stærk interesse for den aktie i dag, konstaterer afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen.

OPTIMISME OP TIL EKSPERTMØDE OM NOVO

ISS-kontrakten blev offentliggjort først på eftermiddagen, og indtil da var det især Novo-aktien, der tiltrak sig opmærksomhed mens handlerne afventede behandlingen af medicinalkoncernens nye insulinhåb, Semaglutid, i et ekspertpanel under den amerikanske sundhedsstyrelse, FDA.

- Vi får ekspertpanelets afgørelse i aften. Men der har været en meget positiv start på mødet, bemærker Ole Kjær Jensen.

Ifølge Novo selv vil Semaglutid blive det bedste i lægemiddelklassen, der også tæller Novos eget Victoza og udfordreren Trulicity fra Eli Lilly, der siden lanceringen har vundet markedsandele fra Victoza. Og hos Sydbank ser aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen også store kommercielle muligheder for Semaglutid og estimerer et topsalg på 46 mia. kr. årligt som injektionsbehandling mod type 2-diabetes.

Ekspertpanelet skal afgøre, om det vil anbefale tilladelse til markedsførings af Semaglutid i USA, og markedets forventninger er optimistiske. Yderligere løftede Svenske Handelsbanken onsdag sin anbefaling af Novo til "køb" fra "hold" og kursmålet til 357 kr. fra 326 kr., og aktien sluttede onsdagens handel 2,1 pct. højere i 317,80 kr.

Med i toppen af indekset var også Carlsberg med et plus på 2,7 pc.t til 735 kr. Bryggeriet holdt en velmodtaget kapitalmarkedsdag i sidste uge, som måske fortsat kan give fortsatte dønninger, men egentligt selskabsspecifikt nyt var der ikke om aktien i onsdagens marked.

GENMAB PÅ FORTSAT NEDTUR

Tæt på bunden af indekset sluttede Genmab med et tab på 1,0 pct. til 1332 kr. i fortsættelse af tirsdagens kursskred på 6,2 pct., som satte ind, efter at Genmabs amerikanske partner Janssen i regnskabet fra medicinalkæmpen Johnson & Johnson afslørede faldende væksttal for kræftmidlet Darzalex for tredje kvartal.

- Jeg tror, at det stadigvæk er det, der ligger og kører i markedet. Udlandet har solgt over hele dagen, og netto har de solgt 170.000 aktier, noterer Ole Kjær Jensen.

Med i bunden var også Pandora-aktien, der er inde i en svær periode med tilbagegang fem dage i træk. Alligevel valgte amerikanske Coatue Management har for anden dag i træk at øge sin shortposition - som er spekulation i yderligere kursfald - i aktien. Hedgefonden har nu shortet 2,68 pct. af aktierne i smykkeselskabet. Aktien faldt 1,0 pct. til 570 kr.

MESSE FOR HØREAPPARATER

En fjerde aktie i toppen af C20 var GN-aktien med en stigning på 1,7 pct. til 208 kr.

GN Hearing og branchefællen William Demant kan få opmærksomhed i forbindelse med den årlige messe hos Europäische Union der Hörakustiker (EUHA), der begyndte onsdag morgen.

Fra messen har William Demant lidt overraskende lanceret den nyhed, at det trådløse topprodukt Oticon Opn nu også kan streame til alle Android-telefoner og andre typer af smartphones med bluetooth fra efter 2010 - og altså ikke kun Apples produkter.

WDH-aktien steg 1,4 pct. til 179,40 kr.

Uden for eliteindekset sluttede Per Aarsleff 1,4 pct. højere i 182 kr. Entreprenørselskabet skal stå for af udvidelsen af erhvervshavnen Rønne Havn i flere faser frem mod 2050, oplyste det.

Og aktien i Ringkjøbing Landbobank blev løftet 0,5 pct. til 322 kr., efter at norske ABG havde hævet kursmålet for den vestjyske bank til 365 kr. fra 355 kr. og anbefalingen til "køb" fra "hold". Det fremgik af data fra Bloomberg.

Særlig slemt gik det onsdag for biotekselskabet Onxeo, der måtte meddele, at det har tabt en retssag om kontraktbrud og skal betale god 66 mio. kr. i erstatning til modparten og sagsomkostninger. Aktien tabte 8,6 pct. til 10,60 kr.

/ritzau/FINANS