FLSmidth: OCI-ejerskifte kan være positivt

FLSmidth & Co. kan i sidste ende drage nytte af, at en af koncernens store kunder, OCI Cement Group, har fået ny ejer.

Det oplyser Jørgen Huno Rasmussen, som er koncernchef i det danske selskab, der er specialiseret i byggeri af cementfabrikker og anlæg til mineralindustrien. Den nye ejer er franske Lafarge, der hører til blandt verdens største cementproducenter. Mandag oplyste Lafarge, at det betaler over 70 mia. kr. for det egyptiske selskab.

- Umiddelbart får ejerskiftet ingen betydning for os. Vi ser ingen negative effekter, men det kan sagtens vise sig at være positivt, fordi det giver os anledning til at have mere kontakt med Lafarge, siger koncernchef hos FLSmidth & Co., Jørgen Huno Rasmussen, til RB-Børsen.

De seneste år har OCI Cement Group afleveret flere betydelige ordrer på cementfabrikker hos FLSmidth & Co. Lafarge er også kunde hos det danske selskab, men ordretilgangen herfra har ikke haft samme omfang, når det franske selskabs størrelse tages i betragtning.

- På det seneste har vi fået meget store ordrer fra Orascom Construction (OCI's moderselskab, red.), men det er lidt af en tilfældighed, at de lige er kommet nu. Lafarge har vi løbende et fortrinligt samarbejde med, forklarer Jørgen Huno Rasmussen.

Han oplyser, at FLSmidth & Co. har haft forretninger med Orascom Construction i de seneste fire-fem år, og at omfanget er accelereret.

I oktober fik FLSmidth & Co. sin første ordre på drift og vedligehold af en nybygget cementfabrik netop i Egypten. Ordren er skelsættende, da FLSmidth ellers kun bygger og overdrager cementfabrikkerne, men ledelsen har sagt at den efterfølgende drift og vedligehold er et attraktivt marked, som selskabet gerne vil ind på. Den aftale er dog indgået med en anden egyptisk samarbejdspartner end Orascom.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )