Finansfokus - fredag

 

Efter en travl regnskabsuge på den danske scene afsluttes ugen med regnskaber fra Thrane & Thrane og Sanistål. Den udenlandske scene byder på regnskab fra USA, hvor HJ Heinz fremlægger tal på bordet.

 

Thrane & Thrane aflægger regnskab for første kvartal. I regnskabet for helåret 2006/07 indfriede Thrane & Thranes regnskabstal forventninger, mens prognoserne for det igangværende overraskede positivt og affødte en umiddelbar kursfremgang på godt 5 pct. For 2007/08 forventer Thrane & Thrane en omsætning på 1,35 mia. kr., samt en driftsmarginal på 15 pct., hvilket svarer til en driftsindtjening på 202,5 mio. kr. for helåret. I 2006/07 blev det til en omsætning på 1,12 mia. kr. og en driftsindtjening på 118 mio. kr. Efter regnskabspræsentationen opjusterede Danske Equities anbefalingen på aktien til køb fra hold og gav den et kursmål på 350-370 kr. Thrane & Thrane fik udfyldt tomrummet i ledelsen, idet direktør Walther Thygesen overtog posten fra stifteren Lars Thrane, som var en midlertidig løsning. Så investorerne vil være opmærksom på nyt fra Walther Thygesen.

 

VVS-engrosforhandleren Sanistål aflægger halvårsregnskab. Der vil være fokus på udviklingen i de opkøbte selskaber, Carl F A/S og litauiske UAB Hidruva. Resultatet før skat ventes fortsat at lande på 220-240 mio. kr. for helåret, efter at Sanistål i 2006 nåede et overskud på 214,6 mio. kr. før skat.

 

Amerikanske HJ Heinz, som er S&P100-komponent, aflægger regnskab for første kvartal, inden markederne åbner. Den 15. august hævede producenten af konservesfødevare o.l. forventningerne til indtjeningen i kvartalet. Det er derfor ventet, at HJ Heinz vil hæve helårsprognoserne i kommende kvartalspræsentationen.

 

Den foreløbige opgørelse af eurozonens PMI erhvervsbarometer fremlægges ved 10-tiden. Økonomerne venter, at barometeret fastholder niveauet fra seneste opgørelse på 54,9 og dermed fortsat indikerer solid vækst.

 

Den amerikanske opgørelse over varige forbrugsgoder fremlægges kl. 14.30. Økonomerne venter en stigning på 1,0 pct. efter en fremgang på 1,3 pct. i juni. Investorerne får også tal fra det hårdt plagede amerikanske boligmarked med tal for salget af nyopførte boliger i juli.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )