Europa/aktier: Brexit-fald blev afløst af løft fire dages løft

De europæiske aktiemarkeder lukkede fredag med løft for fjerde dag i streg, oven på to handelsdage med store fald som følge af brexit.

Læs mere
Fold sammen

 

DAX-indekset i Frankfurt steg knap 1 pct., mens CAC 40-indekset i Paris løftedes 0,8 pct., og FTSE 100-indekset i brexit-epicentret London gik 1,2 pct. frem.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks blev samtidig hævet med 0,7 pct. til indeks 332,22.

Markedsaktørerne brugte det meste af dagen på at fordøje et par centralbank-udmeldinger. Og som dagen skred frem, gled tolkningen over til den positive side.

Den britiske centralbank, Bank of England, meddelte, at den har planner om at lempe kapitalkravene til de britiske banker. Det kan give långivere mere fleksibilitet til at modstå efterdønningerne af det britiske farvel til EU.

Samtidig rygtedes Den Europæiske Centralbank (ECB) at overveje at gøre reglerne for sit tilbagekøbsprogram mere fleksible. Et ECB-medlem afkræftede imidlertid de forlydender. Men det lod ikke til at afskrække markedets aktører.

- Denne (afkræftelsen, red.) efterlader stadig noget albuerum i sin kommunikation og er ikke så høgeagtig, som man skulle mene ved første øjekast, skrev Deutsche Bank i et notat ifølge Reuters.

Centralbankernes stimuli, som potentielt også kan medføre, at renteløft kan have lange udsigter, gik på aktiemarkederne dog ud over de sydeuropæiske banker.

Selskabsspecifikt oplevede italienske Unicredit det største fald i den paneuropæiske indeks med en tilbagegang på 5,3 pct., ligesom syv af indekset ti mest faldende aktier var bankaktier eller aktier, som er relateret til finanssektoren.

/ritzau/FINANS