Aktier: Pletten fra brexit bliver vasket væk

De danske aktier stiger mandag for femte dag på stribe, og dermed er aktierne nu tilbage over niveauet før den britiske afstemning om EU i forrige uge.

De danske aktier stiger mandag for femte dag på stribe, og dermed er aktierne nu tilbage over niveauet før den britiske afstemning om EU i forrige uge. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag stiger C20 Cap-indekset med 0,4 pct. til 1026,14, mens det torsdag i forrige uge - på dagen for den britiske afstemning, der som bekendt endte med et farvel til EU - sluttede i 1023,47.

Efterfølgende bød de næste to dage på aktiemarkedet på massive kursfald, men de sidste fem dage har stemningen været mere positiv.

Ifølge flere iagttagere er det blandt andet flere centralbankers udmeldinger, der har sendt markederne op igen, da der fra flere sider er blevet lovet tiltag for at holde væksten og inflationen oppe.

Stemningen er altså positiv fra ugens start, men der vil dog formentlig være en rolig dag i vente, da amerikanerne holder forlænget weekend som følge af Uafhængighedsdagen, hvilket vil lægge en dæmper på aktiehandlen i Europa.

NOVOZYMES OG NORDEA I FOKUS

Blandt de danske selskaber er der flere mindre nyheder blandt de største selskaber i C20.

Enzymkoncernen Novozymes er i fokus, da det amerikanske finanshus Jefferies har hævet kursmålet til 352 kr. fra 287 kr., mens anbefalingen fortsat er "hold", viser data fra Bloomberg. Novozymes-aktien stiger alligevel 1 pct. til 327,10 kr.

Nordea-aktien er også blevet kigget efter i sømmene. Italienske Mediobanca har sænket kursmålet med 10 pct. til 56,95 kr., mens anbefalingen fortsat er "underperform". Bankaktien starter ugen med et fald på 0,4 pct. til 56,10 kr.

Servicekoncernen ISS er også værd at bide mærke i, da Bank of America har sænket anbefalingen af aktien til "underperform". Aktien falder 1,2 pct. til 253,70 kr. og agerer bundprop i C20.

I en anden afdeling har GN Store Nord gennemført købet af amerikanske Audigy, som høreapparatkoncernen annoncerede i maj. Aktien stiger 0,8 pct. til 124,50 kr.

I C20 kan der også være fokus på Chr. Hansen, da mandag vil være sidste dag, hvor investorerne kan positionere sig i aktien, da ingredienskoncernen tirsdag kommer med regnskab for tredje kvartal. Aktien stiger 0,7 pct. til 446,30 kr.

Uden for C20 er der opmærksomhed om it-koncernen NNIT, da det norske finanshus ABG Sundal Collier ifølge Bloomberg har sænket anbefalingen af aktien til "sælg" fra "hold". Kursmålet er fortsat på 170 kr. Aktien falder 0,4 pct. til 236 kr.