Der er Trygt på toppen

I et generelt let faldende marked, der forbereder sig på referatet fra det seneste møde i den amerikanske centralbank, ligger forsikringsselskabet Tryg i top efter et regnskab, der var bedre end ventet i markedet.

Samlet falder det toneangivende C20 Cap-indeks med 0,1 pct. til indeks 573,48, og også det ledende europæiske indeks ligger i minus. Markedet afventer referatet fra den amerikanske centralbanks seneste rentemøde, der kommer efter lukketid onsdag.

Her vil der komme flere informationer om, hvor mange medlemmer, der støtter centralbankchef Ben Bernankes udmeldinger om, at støtten til økonomien kan blive tilbagerullet inden for en overskuelig fremtid.

I Danmark var det dog forsikringsselskabet Tryg, der trak overskrifter med et regnskab for andet kvartal, der var bedre end ventet. Markedet kvitterer med en stigning på 2,1 pct. til 502 kr.

Nettoresultatet faldt kun marginalt i andet kvartal til 514 mio. kr., mens analytikerne ifølge et medianestimat indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans havde sat næsen op efter et resultat på 438 mio. kr.

Forsikringsdriften gav et teknisk resultat på 684 mio. kr. sammenlignet med 831 mio. kr. i andet kvartal sidste år. Her havde analytikerne ventet et resultat på 616 mio. kr. Investeringsresultatet var på 13 mio. kr., hvor der blandt analytikerne var estimeret et resultat på 4 mio. kr. mod minus 111 mio. kr. sidste år.

- Jeg synes, at vi kan glæde os over, at vi leverer et stærkt resultat her i andet kvartal på trods af, at det er det kvartal, hvor vi har haft det højeste storskadeniveau i fire år. Det vidner om, at vi er ved at nå en robusthed, hvor vi ikke kun kan levere nogle fornuftige resultater, når det er medvind, sagde koncernchef Morten Hübbe til Ritzau Finans efter regnskabet.

Også analytikerne var ganske tilfredse. Nordea var hurtigt ude med rosende ord, og Sydbanks Tryg-analytiker, Jacob Pedersen, sagde til Ritzau Finans:

- Det her markerer det første kvartal, hvor man ser en mærkbar fremgang i indtjeningen på trods af modvind. Det har faktisk været det værste kvartal i fire år på skadefronten, og på trods af det løfter man indtjeningen pænt. Der er mere at hente, og i takt med at det slår igennem, vil vi også se en endnu større effekt på indtjeningen.

Ud over Tryg har DSV været aktive i sommerferien og kunne onsdag morgen berette om opkøbet af Ontime Logistics, der har aktiviteter i Norge, Sverige og Danmark. Købsprisen oplyses ikke, men Ontime Logistics omsatte i 2012 for 600 mio. kr. og har 220 medarbejdere.

- Købet af Ontime Logistics udbygger vores stærke position på det nordiske marked for vejtransport. Endvidere har Ontime Logistics AS en god position inden for indenrigsdistribution i Norge, og vi ser dette som et attraktivt område, der vil styrke DSV's serviceudbud over for eksisterende og nye kunder, skrev administrerende direktør for DSV, Jens Bjørn Andersen, i meddelelsen.

Markedet har taget lunkent imod opkøbet og sender aktien op med beskedne 0,1 pct. til 146,30 kr.

Novozymes stiger beskedne 0,3 pct. til 188,50 kr., efter at selskabets topchef, Peder Holk Nielsen, i onsdagens udgave af Dagbladet Børsen gør det klart, at EU's nye satsning på bioøkonomi med navnet ”Bridge 2020” kan rykke Danmark og Europa helt frem på verdenskortet i et marked, der er spået til at kunne nå op på 1500 mia. kr.

I bunden af indekset ligger FLSmidth, der falder 1,8 pct. til 262,20 kr. Det efter en pæn stigning tirsdag oven på en positiv sektoranalyse fra Cheuvreux, der fastholdt anbefalingen "køb" af FLSmidth, men sænkede sit kursmål til 400 kr. fra 420 kr.

- Der findes tidligere indikationer af, at priserne på vigtige mineraler som jernmalm og kobber kan stige, i det mindste på kort sigt. Vores interesse er også blevet vækket af den fortsat voksende produktionstakt af disse mineraler, hvilket er positivt for selskaber i eftermarkedet, skrev Cheuvreux ifølge nyhedsbureauet Direkt.

Eftermarkedet er dækket af FLSmidth-divisionen Customer Services, der har været et fokuspunkt for koncernen de seneste år. I 2012 var divisionen selskabets andenstørste målt på omsætning og stod for 28 pct. af selskabets samlede omsætning og 40 pct. af driftsresultatet, EBIT.

/ritzau/FINANS