Depressivt marked rammer cykliske aktier

De europæiske - og herunder danske - aktier følger de amerikanske og asiatiske af slagsen tirsdag, hvor der er brede kursfald over hele Europa at spore i takt med, at investorerne i stedet kanaliserer penge over i obligationer.

Det rammer særligt de cykliske aktier, mens enkelte defensive papirer holder skindet på næsen herhjemme, hvor C20 Cap-indekset noterer sig en samlet tilbagegang på 1,1 pct. til 611,65 efter at have sat lukkerekord nummer 30 i år mandag.

Vindmølleproducenten Vestas, hvis aktie har været flyvende i 2013, har tirsdag atter været nede at snuse til en tocifret kursværdi efter det tunge kursfald mandag, hvor investorerne tog gevinst hjem efter et par nedjusterede anbefalinger og kursmål.

Tirsdag formiddag er Vestas dog atter over 100 kr. og befinder sig omkring 11.30 i 100,30 kr. efter et fald på 2,5 pct. for dagen.

Det mest faldende papir i det danske eliteindeks er dog ingeniørkoncernen FLSmidths. Aktien er den klart mest shortede herhjemme netop nu med over 15 pct. af de udestående aktier udlånt. Dermed spekuleres der heftigt i yderligere kursfald hos FLSmidth, der afleverer regnskab for andet kvartal fredag morgen.

Tirsdag falder FLS med 3,8 pct. til 283 kr.

Markedet kigger desuden frem mod forsikringskoncernen Topdanmarks regnskab for andet kvartal, der afleveres omkring middagstid. Regnskabet ventes at vise, at Topdanmark har klaret sig godt i andet kvartal og bedre end konkurrenten Tryg, men dog ikke helt på niveau med samme kvartal sidste år. Det viser en sammenstilling af estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

Konsensus er et forsikringsteknisk resultat på 322 mio. kr. med 363 mio. kr. som det mest optimistiske estimat. Topdanmarks combined ratio ventes at lande på 85,9 pct. Aktien ligger 0,3 pct. lavere i 153 kr. inden regnskabet.

For Mærsk, der har været i stor fremgang siden kvartalsregnskabet fredag morgen, ser kursfesten ud til at være slut i denne omgang. B-aktien falder med 1,2 pct. til 49.640 kr., mens A-aktien falder med 1,4 pct. til 46.840 kr. Det ændrer dog ikke ved, at der er blevet lagt 10,9 pct. til B-aktiens værdi siden regnskabet fredag morgen.

Helt i toppen af C20 Cap-indekset befinder defensive Chr. Hansen sig med en stigning på 1,5 pct. til 187,10 kr.

Blandt sidepapirerne stiger Ambu med 1 pct. til 198 kr. efter sit regnskab for tredje kvartal. I regnskabet fastholdtes forventningerne til hele året for så vidt angår omsætning og indtjening, mens forventningerne til det frie cash flow blev sænket med 20 mio. kr. til et niveau omkring 100 mio. kr.

Fodboldklubben Brøndby IF overraskede tirsdag formiddag sine investorer negativt med en for tidlig præsentation af regnskabet for andet kvartal, som indeholdt en massiv nedjustering af resultatforventningerne. Nu venter Brøndby et resultat for hele 2013 på minus 30 mio. kr. mod tidligere ventet et underskud på 10 mio. kr.

Det giver knubs fra investorerne, der banker Brøndby-aktien ned med 8,5 pct. til 2,59 kr.