Brøndby forventer at vinde voldgiftssag

24 millioner kroner er på højkant i en sag, hvor spillere føler snydt. Brøndby-ledelsen forventer dog at vinde sagen.

Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brøndby IF venter at vinde de tre sager om manglende betaling af feriepenge, ferietillæg og pension for ansatte kontraktspillere. Det fremgår at Brøndbys regnskab, hvor der derfor ikke er hensat penge til de tre sager.

Brøndby gør dog opmærksom på, at der "selvfølgelig er en procesrisiko ved sagen" i Fodboldens Voldgiftsret.

Sagerne for de tre spillere er anlagt af Spillerforeningen, og den er berammet til at blive behandlet i juni i Fodboldens Voldgiftsret.

Hvis sagen går Brøndby imod, risikerer selskabet at skulle af med mere end 20 mio. kr. til en række tidligere og nuværende spillere. Spillerne føler sig snydt for 24,5 mio. kr. i feriepenge for de såkaldte sign-on fees, et engangsbeløb, spillerne fik, da de skrev under på kontrakten med Brøndby.

Dommerne skal tage stilling til, om Peter Madsen, Thomas Rasmussen og Martin Ericsson er berettiget til feriepengene, og de tre domme kommer til at danne præcedens for lignende sager, der omhandler andre spillere.

Ud over Brøndby er flere andre klubber truet af lignende spillerkrav. AaB kan også komme i klemme, hvis spillerne ender med at få rettens ord på deres side.