Brøndby-fans køber aktier for 21,5 millioner

Ledelsen i Brøndby lukker supporterne inden for med en aktieudvidelse og lover dem indflydelse til gengæld.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Kritikken har været nådesløs mod ledelsen i Brøndby for at være lukket, selvsupplerende og ikke i stand til at skaffe hverken sportsligt eller økonomisk tilfredsstillende resultater. Nu ser det ud til, at der bliver lindet lidt på døren, og klubbens fans får indflydelse.

I hvert fald fortæller Brøndbyernes IF Fodbold A/S i en meddelelse til fondsbørsen i København, at klubben foretager en aktieudvidelse, der skal give 21,5 millioner kroner til den slunkne kasse. Emissionen er kun rettet mod Brøndbys fans, som ifølge en aftale mellem parterne forpligter sig til at købe aktier i to portioner senest 31. december i år og senest 31. december 2013.

Når begge aktiekøb er gennemført, vil Brøndby Supporters Trust eje 16 procent af stemmerne i fodboldklubbens professionelle afdeling.

Først skal fangrupperingen samle midlerne ind - cirka 10 millioner kroner i år og det samme beløb næste år - og så forpligter Brøndby Supporters Trust sig til inden 31. december 2012 at tegner op til 500.000 stk. B-aktier og op til 38.000 stk. A-aktier, og inden 31. december 2013 skal sammenslutningen af fans så tegne yderligere op til 500.000 stk. B-aktier og yderligere op til 38.000 stk. A-aktier.

Alle de nuværende A-aktionærer har ifølge meddelelsen tiltrådt, at bestyrelsens bemyndigelse til at udstede A-aktier kan anvendes til at udstede A-aktier til fansene, som får indflydelse til gengæld for pengene: Fodboldklubben lover fansene, at hvis de får samlet penge ind til at købe mindst 80 procent af de udbudte aktier, så får de ret til at vælge to medlemmer til bestyrelsen. Bliver der kun råd til at købe mellem 40 og 80 procent af de tilbudte aktier, kan det veksles til ét medlem af bestyrelsen.

Brøndby forbeholder sig ret til at udvide kapitalen yderligere.