Kasi-Jespers pengekvaler kan tvinge Brøndby til aktiesalg

Fodboldklubben Brøndby IF kan risikere at mangle 41,3 mio. kr. i sponsorkroner grundet Jesper Nielsens, også kendt som Kasi-Jesper, udestående med skat.

Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan tvinge klubben ud i en ny aktieemission, der ifølge Børsens oplysninger kan være i størrelsesordnen 15 mio. kr. Det skriver dagbladet Børsen onsdag.

Siden sponsoratet begyndte i 2007 har klubben fået en række månedlige bidrag, der efter aftalen udløb i juni i år. Den den resterende sponsorsum på 41,3 mio. kr. fra Jesper Nielsen skal ifølge planen falde til næste sommer, men der er stor tvivl om klubben kan regne med pengene.

- Det er meget optimistisk, hvis Brøndby budgetterer med de penge, for det er ikke sandsynligt, at Jesper Nielsen kan finde 41 mio. kr. til næste sommer, siger aktieanalytiker i NPInvestor, Martin Lykke, til Børsen.

Brøndby IF kan dog mangle mere end blot de 41,3 mio. kr. klubben har til gode fra Jesper Nielsen. Brøndby IF er blevet trukket i retten for at have undladt at betale feriepenge til flere spillere og hvis klubben taber den sag, kan det koste op mod 23 mio. kr. Spillersalg af blandt andet Morten Krohn-Dehli kan skæppe lidt i Brøndbys kasse, men det vurderes, at klubben har behov for flere penge for at kunne blande sig i toppen af dansk fodbold.

- Hvis man vil andet en blot forsøge at undgå en nedrykning, så skal der flere penge til. Men drejer det sig om, at forretningen skal overleve, så kan det lade sig gøre uden de store problemer, lyder det fra en anonym kilde til Børsen.

/ritzau/FINANS