Britisk softwareselskab i største fald i 16 år

Det britiske selskab Aveva Group, der udvikler computersoftware og services blandt andet til energisektoren og marineindustrien, falder med 22 pct. på børsen i London fredag efter en slemt skuffende melding om forventningerne til første halvdel af regnskabsåret 2014/15.

Foto: KACPER PEMPEL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet venter at blive negativt påvirket med 14 mio. pund i første halvår af en ugunstig udvikling i valutakurserne og timingen af kontraktfornyelser.

- Derudover har vi set en midlertidig indflydelse fra den nu afsluttede reorganisering af salgsstyrken annonceret i april 2014 og blandede niveauer af kundeaktivitet regionalt, med en reduktion i efterspørgslen i Sydamerika og dele af Asien, skriver selskabet i meddelelsen.

Samlet set betyder de forskellige forhold, at selskabet for halvåret venter en omsætning i niveauet 84-90 mio. pund, afhængig af timingen af kontraktunderskrivelserne. Ifølge analytikere hos Liberum er det langt under konsensus på 107 mio. pund, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Aktien i Aveva ligger 487 pence - eller 22,5 pct. - lavere i 1681 pence. Det er det laveste niveau siden juli 2012 og det største endags-fald siden 1998.