Banker skal erstatte tab ved vildledning

Et flertal af Folketingets partier er parate til at straffe banker, der har rådet kunder til risikable investeringer.

Hvis banken vildleder kunden til risikable investeringer, skal der falde en erstatning, mener flere politiske ordførere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox

Når en bank anbefaler en kunde med få år tilbage på arbejdsmarkedet at sætte pensionsopsparingen i en meget risikabel investering, som banken får et exorbitant gebyr på, så nærmer det sig bondefangeri. Det mener flere orddførere i Folketinget, som dermed ser ud til at samle flertal for, at bankerne i sådanne tilfælde skal erstatte et eventuelt tab, skriver politiken.dk.

"Der er ingen uden for bankverdenen, der var klar over, at bankerne på den måde tjener penge på at anbefale særligt risikable investeringer, og det er selvfølgelig dybt problematisk. Nu må bankerne altså tage sig sammen - de kan heller ikke selv leve med, at der bliver ved med at dukke sådan noget op«, siger Venstres forbrugerordfører Tina Nedergaard til politiken.dk.

I Forbrugerrådet opfordrer man til, at bankerne skal tvinges til at skilte med, hvor meget de tjener ekstra på at overbevise kunderne om at tage en særligt risikabel investering.

Et bredt flertal i Folketinget er samtidigt klar til at stramme op, så vildledte bankkunder kan få erstatning, hvis Pengeinsititutankenævnet vurderer, at banken har handlet ulovligt, skriver politiken.dk.

»De afgørelser skal helt sikkert være bindende for bankerne. Og hvis bankerne bagefter vil prøve sagen ved en domstol, skal kunden have fri proces til at forsvare den«, siger Dansk Folkepartis forbrugerordfører René Christensen.

Læs også: Bankkunder er på herrens mark