Forfærdeligt år for investeringsforeninger

Med aktier i frit fald var 2008 et elendigt år for investeringsforeningerne. Og der er ikke løfter om bedre tider, tværtimod. Danskere forlader foreningerne.

Foto: Foto: Colourbox. Der har været masser af grund til at få grå hår i 2008, hvis man har sat penge i investeringsforeninger.
Læs mere
Fold sammen

Aktiekurser i frit fald gjorde i 2008 ondt på danskere med penge i investeringsforeninger. Afkastene i foreningerne har typisk ligget på minus 40-50 procent - enkelte investeringsforeninger har dog blødt ned omkring 70 procent, viser tal fra brancheorganisationen Investeringsforeningsrådet.

- 2008 blev på alle måder et svært investeringsår. Selv på 10 års sigt - den længste periode i statistikkerne - er der afdelinger, som har givet negative afkast, siger direktør Jens Jørgen Holm Møller, direktør i Investeringsforeningsrådet.

Og der er ikke løfter om bedre tider fra direktøren. Tværtimod forudsiger han ifølge RB-Børsen lavere udbytter end i de foregående år.

Det ser ud til, at danskerne heller ikke tror, der er store gevinster at hente hos investeringsforeningerne. I hvert fald har 25.000 private investorer forladt investeringsforeningerne i 2008, så nu i alt 850.000 danskere er medlem af en investeringsforening.

/ritzau/