APM's halvårsresultat tegner til en trist oplevelse

Det kan gå hen og blive en trist oplevelse, når A.P. Møller-Mærsk-koncernen i august sender sine halvårstal på gaden

Foto: Palle Hedemann
Ingen venter en nedjustering, men det ser skidt ud for olie- og rederikoncernens absolut største ben på omsætning, containerforretningen, der godt kan gå hen og skuffe, når man spørger landets førene APM-analytikere, skriver Børsen.

Og olieforretningen, der tegner sig for langt størstedelen af indtjeningen, bliver ganske vist båret frem af højere oliepriser, men omvendt er Nordsøproduktionen faldet betydeligt i årets første seks måneder og samtidig er omkostningerne ved at producere og finde olie skudt i vejret.

»Min vurdering er, at vi nok kan blive lidt negativt overrasket af resultatet på grund af sammensætningen med større ekstraordinære indtægter og lidt lavere underliggende drift,« siger Stephen Rammer, analytiker i Alm. Brand Bank til Børsen.

Flere analytiker venter historisk store avancer ved skibssalg i første halvår. For mindre end en måned siden frasolgte selskabet tre borerigge for anslået mere end 2,5 mia. kr. Det tolker nogle som en skjult nedjustering, mens nogle mener, det har ligget i baghovedet på Esplanaden, da man offentliggjorde skønnet for 2007-resultatet.

Kilde: Børsen