Analytiker: Nets ser attraktiv ud i den lave ende af prisinterval

Prissætningen af Nets, der står for dankortet og NemID, ser fornuftig ud og svarer nogenlunde til de forlydender, der har været i dagspressen inden noteringen.

Nets udsteder i alt op til 42,3 mio. nye aktier som led i børsnoteringen, mens der skal sælges mellem 37,7 og 70,6 mio. eksisterende aktier. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen

Det vurderer Alm. Brand Markets chefanalytiker, Michael Friis Jørgensen, der dog er en anelse overrasket over den lave ende af prisintervallet på 130-160 kr. per aktie.

- Prisintervallet er større, end jeg havde regnet med, men man starter ofte med et relativt stort interval. Især i den lave ende af prisintervallet, synes jeg, at den ser ganske attraktiv ud, mens prisen i den høje ende ikke ligger langt fra det, der har været fremme i pressen i den senere tid med priser på 35-37 mia. kr. dog inklusive gæld, siger Michael Friis Jørgensen.

Lander prisen i den lave ende, vil det give Nets en markedsværdi på 26 mia. kr. opgjort eksklusive gæld, mens den bliver på 32 mia. kr. i den høje ende.

I alt udsteder Nets op til 42,3 mio. nye aktier som led i børsnoteringen, mens der skal sælges mellem 37,7 og 70,6 mio. eksisterende aktier. Udstedelsen ventes at give Nets et bruttoprovenu på 5,5 mia. kr., der vil blive brugt til at nedbringe gælden, der efter noteringen vil ligge på omkring 8,9 mia. kr.

- Casen synes jeg er interessant. Jeg har ikke fået kigget alle papirer igennem, men jeg vil tro, at der er tale om et vækstbillede med 4-6 pct. vækst på toplinjen og 8-10 pct. vækst i resultatet før skat. Det er en transaktionsbaseret forretning, der ikke er så afhængig af økonomien, men mere af antallet af transaktioner, og de vokser stabilt, som det også ses i udlandet, siger Michael Friis Jørgensen.

Han peger desuden på, at Nets står midt i en periode med effektiviseringer, som aktionærerne dermed kan glæde sig til slår igennem på indtjeningen i de kommende år.

Tilbudsperioden for de nye aktier løber frem til den 26. september, og første handelsdag på børsen i København ventes at blive den 27. september, fortæller Nets.