Nets-aktien ventes på sigt at blive optaget i eliteindekset

Når Nets ender med at blive børsnoteret, vil betalingsselskabet på sigt tilslutte sig de andre eliteaktier i det danske C20 Cap-indeks, som består af de mest værdifulde og omsatte aktier på fondsbørsen herhjemme.

Når Nets ender med at blive børsnoteret, vil betalingsselskabet på sigt tilslutte sig de andre eliteaktier i det danske C20 Cap-indeks, som består af de mest værdifulde og omsatte aktier på fondsbørsen herhjemme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Sådan lyder vurderingen fra Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet, efter at selskabet bag blandt andet dankortet for en uge siden offentliggjorde sine planer om en forestående notering på børsen.

Per Hansen understreger, at i forhold til mulighederne for at blive en C20-aktie vil meget afhænge af, hvor meget af Nets der bliver solgt ud i forbindelse med børsnoteringen.

I øjeblikket er det amerikanske Bain og Advent samt danske ATP, der sidder på ejerskabet. Det har de gjort, siden de overtog selskabet i juli 2014.

- Hvis det kun er en meget lille del af Nets, der bliver solgt ud, så er det klart, at virksomheden rent omsætningsmæssigt får svært ved at komme ind og blive en C20-aktie, siger Per Hansen til Ritzau Finans.

- Men på sigt tror jeg, det er en C20-aktie. Under normale omstændigheder ville jeg nok sige på sigt om en aktie, der inden for to-tre år har potentiale til at komme i C20. Men i det her tilfælde kan det godt gå hen og blive et-to år, fortsætter investeringsøkonomen.

STORAKTIONÆRER VIL VÆRE UDE ULTIMO 2017

Det hænger ifølge Per Hansen sammen med den ejertid, som Advent, Bain og ATP har i Nets. Han tror således ikke, at Advent og Bain kommer til at være storaktionærer i Nets, hvis man kigger to år frem.

- Det bygger jeg udelukkende på det forløb, der har været, siden Advent, Bain og ATP i 2014 købte Nets for det, man dengang opfattede for en meget høj pris - nemlig 17 mia. kr. Siden er der gået omkring to år, og nu skal Nets skifte ejere, siger Per Hansen.

I den henseende plejer det ifølge investeringsøkonomen typisk at være sådan, at en kapitalfond ejer et selskab fra tre til syv-otte år, alt afhængigt af om det går super godt, eller om det er problematisk.

- Så når vi allerede nu efter omkring to år ser en ejerandelsreduktion - selv om vi ikke ved, hvor stor den bliver - så er det for mig at se et rigtig godt signal om, at Advent og Bain har en opfattelse af, at de vil kunne være helt ude af Nets ultimo 2017, lyder det fra Per Hansen.

KAPITALFONDE VIL HAVE SIKKER GEVINST

Han vurderer, at kapitalfondene formentlig ønsker at ville kapitalisere på betalingsindustrien, som på den ene side vil kunne gøre dem meget velstående og meget velbeslåede, fordi den værditilvækst, der har været, siden de købte Nets, har været utrolig høj.

- Men hvor det på den anden side også har været sådan, at den "disruption" (markant skifte, red.) sagtens fra det ene år til det andet kan gøre, at dankortet alligevel ikke er så usårligt, som man ellers gik og troede, siger Per Hansen.

- På den måde kan man sige, at det, at de sælger ud så hurtigt, er et udtryk for, at afkastpotentialet er blevet forløst hurtigere, end de havde regnet med og håbet på. Men det er også et udtryk for, at tingene kan bevæge sig meget, meget hurtigt, fortsætter han.

I markedet bliver der spekuleret i, at Nets kan ende med at få en markedsværdi på mellem 35 og 45 mia. kr. i forbindelse med sin forestående børsnotering.

Hvis det ender med at være tilfældet, vil selskabet få en større markedsværdi end C20-selskaber såsom GN Store Nord, FLSmidth og TDC.