Aktierne: Mange skinnende sten og en enkelt diamant

Tirsdagen blev den femte dag i streg, hvor det danske C20-indeks gik i plus og tirsdagen sluttede lige netop i det højeste niveau nogensinde.

Læs mere
Fold sammen
C20-indekset lukkede i indeks 517,98, hvilket overgår den hidtidige rekord, som man skal tilbager til oktober 2007 og finde. Den var 517,67.

Indekset har således lukket højere alle dage i 2013, og det var især de tunge eliteaktier, der trak fra tirsdag, men et enkelt selskab glimtede klarest.

Smykkeproducenten Pandora sluttede dagen i en samlet stigning på godt 5 pct. Aktien skød voldsomt i vejret efter gode nyheder sneg sig over Atlanten. Den amerikanske juvelerkæde Signet, der blandt andet forhandler Pandora-smykker, fremviste et regnskab med en fremgang på 3,3 pct. for julesalget i sammenlignelige butikker. Inden da havde Handeslbanken opjusteret aktien.

Det sendte en aktieorienteret guldfeber gennem markederne, og investorerne kastede sig over Pandora-aktien. Smykkepapiret blev på at par timer handlet op fra 129,5 kr. per aktie til 135,5 kr. per aktie. Pandora holdt niveauet indtil lukketid, og aktien rundede tirsdag af i 135,50 kr.

Næstøverst på investorernes prioriteringsliste i tirsdagens dagens handel endte Danske Bank, der steg 1,7 pct. til 103,4 kr. efter offentliggørelsen af planer for nye regler til Basel III-pakken. Det sendte generelt bølger tværs gennem Europa og trak banksektoren opad.

Coloplast, der har vist solide tendenser siden aktiesplittet den 19. december, og aktien har således fulgt C20-indekset og sluttet alle dage i 2013 med stigninger. Coloplast-aktien lukkede 1,4 pct. højere i kurs 287,5. Mastodonten Novo Nordisk sluttede desuden dagen plus 1,48 pct. til 960 kr.

I bunden af C20-indekset landede evigt-volatile Vestas med et fald på 3,35 pct. efter at have sluttet mandagen med en stigning på 6,8 pct. oven på nyheden om en ny servicekontrakt.

Uden for eliteindekset endte SAS i de helt høje luftlag, blandt andet efter et løft af anbefalingen fra storbanken HSBC til "neutral" fra tidligere "sælg". SAS steg 16 pct. i tirsdagens handel og lukkede således i 9,05 kr. - det højeste niveau siden november 2011.

/ritzau/FINANS