Aktier: Pandora i fokus på varm dag med valg, rentemøde og FBI

Pandora kan tage lidt af rampelyset på en dag, der ellers handler om valg i Storbritannien, rentemøde i Den Europæiske Centralbank og høringen af den fyrede FBI-direktør, James Comey, i Senatets efterretningskomité.

Stockfoto: Pandora kan tage lidt af rampelyset på en dag, der ellers handler om valg i Storbritannien, rentemøde i Den Europæiske Centralbank og høringen af den fyrede FBI-direktør, James Comey, i Senatets efterretningskomité. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

Udviklingen på aktiemarkederne - herunder også det danske - ligner en svag positiv åbning, hvis man ser på udviklingen i USA.

De ledende amerikanske aktieindeks steg mellem 0,2 og 0,4 pct. onsdag - og torsdag morgen peger futures videre op med marginale plusser. Også futures på det tyske Dax-indeks stiger fra morgenstunden med 0,2 pct.

Det er også fra USA, at smykkeselskabet Pandora kan hente lidt medvind torsdag. Selskabet, hvis aktie steg med 1,9 pct. onsdag til 637,50 kr., kan skæve til nyt om sin amerikanske forhandler Signet.

En aktie i Signet Jewelers steg omkring 4 pct. onsdag, efter at Bank of America gentog en købsanbefaling. Signets salg omkring mors dag har været solidt, og det indikerer en stabilisering af det amerikanske marked, vurderer banken ifølge Bloomberg News.

Det er netop det amerikanske marked og tilbageholdende kunder, der har været et af de store problemer for Pandora. Aktien er faldet med 31 pct. i år.

RIVALER VIL KÆMPE MED DONG

Der kan også komme lidt fokus på Dong Energy, der ifølge dagbladet Børsen kan være truet på sin førerposition inden for havvind.

Oliegiganter som Shell og Statoil satser milliarder af kroner på offshorevindenergi. Shell har oprettet divisionen Shell New Energies, der skal bruge 6 mia. kr. årligt på bæredygtig energi fra 2020, og i Statoil har afdelingen New Energy Solutions kurs mod at sidde på 20 pct. af det statsejede norske selskabs investeringer i 2030.

Samuel Leupold, chef for vindenergi i Dong, er godt klar over, at der kommer store modstandere på banen.

»Har de kompetencerne og den finansielle styrke? Ja, det har de. Og vil de ind på vores marked? Ja, det står nu klart, og derfor tror jeg også, at de vil indtage en rolle på det her marked, og det vil de gøre ved at spille på deres finansielle styrke,« siger Samuel Leupold til Børsen.

Dong Energy-aktien steg med 0,6 pct. til 298,20 kr. onsdag.

Og så har vindmølleselskabet Vestas, der steg med 0,4 pct. til 603,50 kr., ikke lagt problemerne med det store Lake Turkana-projekt i Kenya bag sig, men selskabet håber »meget snart« at kunne annoncere nye ordrer i Marokko og det vestlige Afrika. Det oplyser selskabet til nyhedsbureauet Reuters i forbindelse med Africa Energy Forum-konferencen i København.

NORDEAS FLYTTEPLANER UNDER LUP

Nordea kan også komme i fokus, da den svenske regering torsdag vil præsentere et endeligt forslag om afgifter til landets banker, der skal polstre statskassen til fremtidige bankkriser.

Det kan muligvis påvirke Nordea, der overvejer at flytte hovedkvarter af den årsag. En endelig afklaring kommer dog næppe torsdag, siger bankens talsmand til Bloomberg News.

Der vil også blive kigget på luftfartsselskabet SAS, hvis aktie steg med 2,5 pct. til 12,50 kr. onsdag. SAS kommer klokken 11 med trafiktal for maj - og de vil blive holdt op mod andre luftfartsselskabers. Blandt andet lavprisselskabet Norwegian, der kom med tal for maj tidligere på ugen.

Og Bavarian Nordic, der faldt med 2,5 pct. onsdag til 356 kr., kan tiltrække sig opmærksomhed i forbindelse med deltagelse på en investorkonference i New York arrangeret af børshuset Jefferies.