Nasdaq-chef tror børstørken er slut for små virksomheder

Ny fondsbørs-chef vil sætte en stopper for børstørken i Danmark. Det vil han blandt andet gøre ved at realisere mindre selskabers børsdrømme. Det skriver dagbladet Børsen.

Foto: Reuters Photographer. Arkivfoto: Ny fondsbørs-chef vil sætte en stopper for børstørken i Danmark. Det vil han blandt andet gøre ved at realisere mindre selskabers børsdrømme.
Læs mere
Fold sammen

»Vi har taget hul på bylden, når det gælder børsnotering af små virksomheder, med to virksomheder, der har annonceret planer om en børsnotering,« siger Nikolaj Kosakewitsch, der er ny chef for Nasdaq i København, til dagbladet Børsen.

Det er it-virksomheden Conferize og eldelebilskonceptet Greenmobility, der slukker tørsten på den danske fondsbørs ved at gå på juniorbørsen First North, og ifølge børschefen er der flere kandidater på vej.

Der har ellers været stille på First North i København i flere år, da flere mindre danske virksomheder har søgt mod børserne i Sverige eller Norge.

Ifølge Nikolaj Kosakewitsch har flere søgt mod Sverige, fordi der er særlige fordelagtige forhold for småinvestorer, siger han til Børsen.

Han vil nu vende tendensen ved at hjælpe danske virksomheder på børsen, så de kan skabe arbejdspladser og vækst.

Den forestående børsnotering af Green Mobility er det største udbud på First North-børsen i København i ti år.