Aktier: Delvis genoplivning af Trump-handel gav små plusser

De amerikanske investorer genoptog til dels »Trump-handlen« torsdag på Wall Street, men S&P og Dow Jones sluttede fladt, efter at tidligere FBI-direktør James Comey i en senatshøring vurderede, at præsident Donald Trump fyrede ham for at undergrave den igangværende undersøgelse af russisk indblanding i sidste års amerikanske valg.

Foto: Iris. Stockfoto: De amerikanske investorer genoptog til dels »Trump-handlen« torsdag på Wall Street, men S&P og Dow Jones sluttede fladt, efter at tidligere FBI-direktør James Comey i en senatshøring vurderede, at præsident Donald Trump fyrede ham for at undergrave den igangværende undersøgelse af russisk indblanding i sidste års amerikanske valg.
Læs mere
Fold sammen

Comeys skriftlige høringssvar var allerede offentliggjort onsdag.

S&P 500-indekset sluttede torsdag med et marginalt plus på under 0,1 pct. i 2433,79. Det tunge Dow Jones-indeks steg lige så marginalt og lukkede i 21.182,53. Nasdaq-indekset øgede til gengæld 0,4 pct. til indeksværdien 6321,76, hvilket er det højeste niveau nogensinde.

Markedets bekymring omkring Trump-administrationens evne til at lægge efterforskningen bag sig og genoplive dagsordenen med lavere skatter og deregulering blev reduceret.

»Hvis der var noget snavs, der skulle kommer ud, så utætte som tingene ser ud til at være, ville vi have hørt mere, end hvad vi indtil videre har,« vurderer markedsstrateg Scott Wren fra Wells Fargo Institut i St. Louis over for til Reuters.

Fredag morgen samler interessen sig om det britiske parlamentsvalg. Med godt 90 pct. af stemmerne optalt, står premierminister Therasa May til et knusende nederlag og mister flertallet i parlamentet, mens det undertippede Labour har stor fremgang.

Det gav pres på de amerikanske futures, men de synes at være midlertidige.

»Et hængende parlament er ikke et »worst case« scenarie. Faktisk kan det være positivt på lang sigt, da det betyder, at brexit kan antage en blødere form. Det synes at være et specifikt britisk problem,« siger chefporteføljestrateg Brian Jacobsen fra Wells Fargo Funds Management i Wisconsin til Reuters.

Mens de asiatiske markeder ligger blandede, trækker de amerikanske futures op med 0,1 pct. efter fald i samme størrelsesorden i den tidlige asiatiske handel.

FINANS I TOP OG ENERGI I BUND

Den velkendte Trump-reflationshandel, der favoriserede banker og sektorer i forbindelse med infrastrukturudgifter, var tilbage på sporet torsdag.

Finanssektoren var absolut dagens bedste bud på en vinder med en stigning på 1,1 pct. eller tre gange så meget som andenplads-indehaveren, it-aktierne.

JPMorgan, Bank of America og Citigrooup steg alle mellem 1,2 pct. og 2,2 pct., mens it-sektoren blev trukket op af blandt andet chipproducenten Nvidia, der steg over 7 pct. til knap 160 dollar efter Citigroup gentog sin varme anbefaling af aktien og vurderede en langsigtet kurs på 300 dollar.

I bund lå forsyningsselskaberne med et fald på 0,9 pct. tæt fulgt af forbrugersegmentet, der faldt 0,8 pct.

Blandt enkeltaktierne steg varehuskæden Nordstrom godt 10 pct. efter oplysninger om, at den kontrollerende Nordstrom-familie overvejer at afnotere virksomheden.

Alibaba steg over 13 pct. efter en opjustering af væksten i omsætningen, hvilket smittede af på Yahoo, som har en ejerandel på 15,5 pct. Yahoo steg 10 pct.