Aktier: Opløftning til bank- og råvareaktier

Der var onsdag medgang til især de italienske bankaktier, der var begunstiget af optimisme om en redningspakke, som landets regering havde vedtaget mandag aften.

Onsdag kunne investorerne læse, at Italiens økonomiminister, Pier Carlo Padoan, fortalte til den italienske finansavis Il Sole 24 Ore, at der ikke er nogen risiko for, at de europæiske myndigheder vil blokere for pakken, som skal komme Støvlelandets hårdt pressede banker til undsætning. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALESSANDRO BIANCHI

Samtidig kunne investorerne onsdag læse, at Italiens økonomiminister, Pier Carlo Padoan, fortalte til den italienske finansavis Il Sole 24 Ore, at der ikke er nogen risiko for, at de europæiske myndigheder vil blokere for pakken, som skal komme Støvlelandets hårdt pressede banker til undsætning.

To af de italienske banker kunne da også stille sig på podiet for det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks. Italienske Banca Monte dei Paschi di Siena steg med 11,4 pct. og var dermed den mest stigende aktie i indekset, mens Banca Popolare dell'Emilia Romagna løb med tredjepladsen med en stigning på 10,7 pct.

I alt syv af de ti mest stigende aktier i Stoxx 600 var bankaktier. Samtidig løftedes underindekset for finanssektoren med 6,1 pct.

I det hele taget var de europæiske aktiemarkeder svøbt i grønt. Stoxx 600-indekset lukkede 2,4 pct. højere, mens de ledende børser i Frankfurt, London og Paris steg med mellem 1,8 og 2,5 pct.

Også råvaresektoren havde fremgang. Samlet steg underindekset med 6,8 pct. og var dermed det mest stigende af slagsen.

- Mine- og bankaktier fører an i stigningerne på markederne i dag, slår Mirabaud Securities' aktiesalgschef, Rupert Baker, fast over for nyhedsbureauet Reuters.

Råvareaktierne var drevet af, at Kinas eksport i marts vendte tilbage til vækst for første gang i ni måneder.

De britiske minegiganter Anglo American og Rio Tinto løftedes med henholdsvis 9,9 og 7,3 pct.