Aktier: Novo-konkurrent førte an i mindre nedtur

Det amerikanske aktiemarked var præget af mindre fald mandag, hvor investorerne forholdt sig afventende frem mod en række begivenheder i denne uge, hvilket tæller jobrapport for oktober, rentemøde i den amerikansk centralbank og regnskab fra Apple og flere andre store selskaber.

Det brede S&P 500-indeks faldt 0,3 pct., og Dow Jones dykkede 0,4 pct., mens Nasdaq sivede beskedne 0,03 pct. Mandagens dyk kom oven på rekorder i S&P 500 og Nasdaq i fredags.

Blandt selskaberne startede ugen skidt for medicinalselskabet Merck, der konkurrerer med Novo Nordisk inden for diabetesbehandling, men også arbejder med flere andre sygdomsområder.

Selskabet har ifølge Reuters udsat en registreringsansøgning for kræftmidlet Keytruda til det europæiske marked, da det vil afvente yderligere data, og udsættelsen fik flere banker til at nedjustere anbefalingen af aktien - herunder Morgan Stanley. Aktien faldt 6,2 pct.

Derudover var der fokus på teleselskaberne Sprint og T-Mobile US, der faldt 9,3 pct. og 5,4 pct. efter en historie om, at fusionssnak mellem de to selskaber, der er nummer tre og fire på det amerikanske marked, er brudt sammen.

Legetøjskoncernen Mattel, der er blandt Legos store konkurrenter, havde omvendt en god start på ugen. Finanshuset BMO Capital Markets skrev i en analyse, at selskabet er et opkøbsmål, og aktien steg 11,3 pct.

Apple kommer med regnskab torsdag i denne uge, og forud for den begivenhed steg aktien 2,3 pct., hvilket ifølge Reuters hænger sammen med positive kommentarer om selskabets næste iPhone-model.

Tirsdag morgen peger handlen med futures på en positiv åbning på aktiemarkedet med stigninger på 0-0,2 pct. for de tre toneangivende aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

/ritzau/FINANS