Aktier: Genmab suverænt i toppen af grønt indeks

Et forstærket comeback efter onsdagens sene regnskab bringer torsdag Genmab-aktien helt til tops i næsten ensom majestæt blandt de danske eliteaktier.

Aktien stiger 5,0 pct. til 753,50 kr. - eller godt 100 kr. højere end for uge siden - mens Vestas som indeksets kronprins nøjes med et løft på 1,2 pct. til 447,40 kr.

Samlet fortsætter C20 Cap-indekset de seneste dages stigende tendens som torsdag middag bringer indekset op i 977,6, svarende til en stigning på 0,8 pct. i forhold til onsdagens slutniveau.

- Den vigtigste aktie i dag er jo Genmab, fastslår Jesper Bamberger, som er senioraktieådgiver hos Nordea.

- Og det, man skal kigge på, er salget af knoglemarvskræftmidlet Darzalex. Det er fokuspunktet i regnskabet, og det lover rigtig godt for det fremtidige salg. Vi forventer, at det bliver en blockbuster (salg over 1 mia. dollar, red.) i løbet af de kommende år. Det når det næsten allerede i 2017, uddyber han.

TYPISK BIOTEK

Derudover tegner kursudviklingen for Genmab et typisk forløb for en biotekaktie, påpeger Jesper Bamberger.

- Alt, der har haft noget at gøre med risiko, er faldet fra årets start. Og vi ved jo, at biotek og aktier som Genmab er de første, der står for skud, når risikoviljen aftager. Men så kommer de med et regnskab, der viser, at det går smaddergodt, os så er man villig til at købe ind i den historie igen. Hvis vi får mere risikovillighed, så vil det være en aktie, der bliver understøttet. Men slår det om, vil den sikkert få det svært igen, siger senioraktierådgiveren.

Af årsregnskabet for 2015 fremgår det, at Genmab venter royalties fra salget af Darzalex på 200-250 mio. kr. i 2016. Partneren Janssens samlede salg af Darzalex ventes at løbe op i 250-300 mio. dollar.

Genmab estimerer milepæle fra udviklingen af Darzalex på omkring 400 mio. kr. i 2016. Hertil kommer royalties fra salget af kræftmidlet Arzerra, så den samlede omsætning ventes at nå op på 825-875 mio. kr. Driftsoverskuddet ses lande på 25-75 mio. kr., da indtægterne fra Darzalex i høj grad geninvesteres i udviklingen af nye lægemidler.

Jyske Bank hæver sin anbefaling af Genmab til "stærkt køb" fra "køb". Kursmålet for aktien skrues dog ned til 1000 kr. fra 1100 kr.

Værst går det torsdag middag ud over GN Store Nord i bunden af indekset med et fald på 1,4 pct. til 130,50 kr. Den schweiziske storbank UBS sænker sin anbefaling af aktien i GN Store Nord til "sælg" fra "reducer".

FORTSAT RISIKOVILLIGHED

Derudover er udsvingene for eliteaktierne begrænset cirka til plus/minus 1 pct.

- Den risikovillighed, vi har set, fortsætter. Men ikke for fuld styrke endnu. Der er fortsat noget usikkerhed i markedet, og vi må forvente, at udsvingene vil fortsætte, lidt som vi har set i dag, hvor markedet er kørt lidt op og ned. Det er stadig de samme temaer, som kører, og vi vil stadigvæk hele tiden kigge på nøgletal for at få bekræftet, hvor vi er på vej hen, siger Jesper Bamberger.

Han peger på det amerikanske tillidsindeks, Philadelphia Fed Businenss Outlook, som eftermiddagens fikspunkt. Mere generelt er det oliepriser, Kina og global økonomisk vækst, der fortsat er de tre hovedtemaer i markedet, påpeger han.

- Men de seneste nøgletal har da bekræftet markederne i, at det går bedre end frygtet, mener Jesper Bamberger.

- Og med hensyn til oliepriserne er ugens lidt svævende aftale mellem Rusland og Saudi-Arabien i det mindste et udtryk for, at de er indstillet på at indgå aftaler og stabilitet i priserne, påpeger han.

Vestas-aktien drager fordel af, at selskabet torsdag formiddag bekræftede, at Norther NV, der er et joint venture mellem Eneco og Elicio NV, har valgt MHI Vestas Offshore som foretrukken leverandør til det såkaldte Nother-projektet i Belgien på samlet 370 MW.

MISMOD I MÆRSK

Det britiske finanshus Barclays har reduceret kursmålet for Mærsk til 9200 kr. fra 10.500 kr., mens anbefalingen "overvægt" bliver fastholdt.

Mærsk B-aktien falder 0,5 pct. til 8595 kr. efter en stigning på 5 pct. onsdag.

FLSmidth-aktien er også med på minussiden med et fald på 0,9 pct. til 254,60 kr. efter et par dage med pæne stigninger til ingeniøraktien. Ifølge Jesper Bamberger kan torsdagens kursfald relateres til den negative udvikling for olie- og råvareselskaber på de europæiske aktiemarkeder.

NKT falder 0,3 pct. til 380,20 kr. efter at have fået nyt fra kabelkonkurrenten Nexans. Den franske kabelproducent kom ud af 2015 med et større underskud end ventet blandt analytikerne.

Toplinjen var ellers stort set som ventet, idet Nexans omsatte for 4,60 mia. euro sidste år, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde sigtet efter et salg på 4,67 mia. euro. Bundlinjen var dog noget rødere end ventet, da Nexans tabte 194 mio. euro mod et ventet underskud på 106 mio. euro.

Nordea stiger 0,6 pct. til 67,80 kr. efter at have fået skåret sit kursmål til 75,69 kr. fra 80,07 kr. hos HSBC, der fortsat anbefaler "hold".

/ritzau/FINANS

 

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk