Aktier: Stærkt positive takter i hele Fjernøsten

Der er stærkt positive takter på samtlige fjernøstlige aktiemarkeder torsdag morgen.

Der er stærkt positive takter på samtlige fjernøstlige aktiemarkeder torsdag morgen.

Markedsdeltagerne læner sig op ad Wall Street og det officielle referat fra det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank i januar, som indikerer, at renteforhøjelser i USA er sat på pause.

- Fed-referatet viser, at det ser ud som om, de er ved at geare op til et langsommere renteforhøjelsestempo, som er godt for risiko-aktiverne. Jeg tror, at de nuværende stigninger kan øges yderligere, hvis de nuværende positive betingelser fortsætter endnu et stykke tid. Pessimismen havde nået ekstreme højder, siger strategichef Nader Naeimi fra AMP Capital Investors i Sydney ifølge Bloomberg News.

I Tokyo er kurserne steget markant gennem hele handelssessionen.

- Stormen er ved at være blæst over, og markederne er ved at stabilisere sig. Faldene i oliepriserne lagde en tung vægt på risikoappetitten, så det er positivt, at priserne igen stiger, siger handelschef Mitsushige Akino fra Ichiyoshi Asset

Management i Tokyo til Bloomberg News.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks stiger 2,8 pct., og det bredere Topix-indeks øger 2,7 pct.

I Hongkong følger Hang Seng-indekset den positive udvikling med et plus på 2,1 pct., mens Shanghai Composite og CSI stiger henholdsvis 0,4 pct. og 0,5 pct.

Blandt de andre børser er der en stigning i Seouls Kospi-indeks på 1,1 pct., mens Singapores Straits Times-indeks øger 1,9 pct., og det australske ASX-indeks står til at lukke med et plus på 2,3 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger ved 6.30-tiden med stigninger på 0,3-0,4 pct.