Aktier: Pæne plusser på Wall Street for tredje dag i træk

De amerikanske aktiemarkeder lukkede onsdag med pæne plusser for tredje dag i træk.

Især årets store tabere - energi- og teknologisektoren og finanssegmentet - fortsatte den stærke udvikling. Og efter tydelige tegn i referatet fra det seneste pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank på, at en udskydelse af Federal Reserves renteforhøjelser er sandsynlig, var stemningen i top.

S&P 500-indekset sluttede onsdag med et plus på knap 1,7 pct. til 1926,82, og de tunge aktier i Dow Jones øgede 1,6 pct. til 16.453,83. Teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset var dagens topscorer med en stigning på 2,2 pct. til 4534,06.

- Risiko-aktiver er mere tillokkende værdsat nu, end de var i starten på året set i lyset af den markedsafmatning, vi har set. Det skaber muligheder for porteføljeforvalterne. Værdiansættelse er kommet ned, men de grundlæggende og fundamentale forhold har ikke ændret sig radikalt, siger chefstrateg Stephen Wood fra Russell Investment i New York til Bloomberg News.

Torsdag morgen fortsætter de asiatiske børser de positive takter med stigninger i størrelsesordenen 2 pct. Samtidig trækker de amerikanske aktiefutures op med omkring 0,2-0,3 pct.

I referatet fra det seneste pengepolitiske møde i den amerikanske centralbanks pengepolitiske komite udtrykte deltagerne bekymring for, at faldet i råvarepriserne og uroen på de finansielle markeder i stigende grad udgør en risiko for amerikansk økonomi.

Samme bekymring blev gentaget i centralbankchef Janet Yellens tale til Kongressens finanskomite i sidste uge, hvor hun signalerede, at Federal Reserve kan komme til at udskyde planerne for en strammere pengepolitik.

Investorerne kunne også granske onsdagens data for tegn på afdæmpning i vækstbilledet. Det påbegyndte boligbyggeri udviklede sig dårligere end ventet, og antallet af byggetilladelser faldt i januar.

Til gengæld steg industriproduktionen noget mere end ventet af økonomerne, mens der stadig langt fra er tegn på stigende inflation, idet producentpriserne faldt i forhold til samme måned sidste år.

Årets ringeste segmenter var igen de, som trak hårdest i onsdagens S&P-stigning, efter at indekset bundede sidste torsdag ved et 22-måneders lavpunkt. Ni ud af de ti underindeks lukkede dagen i plus.

Fortsatte stigninger i råoliepriserne, hvor en tønde steg over 5 pct., bidrog til den samlede optimisme med sværvægter som Chevron og Exxon Mobil, der steg henholdsvis 4,1 pct. og 1,0 pct.

De hårdt ramte teknologi-aktier var også stærkt efterspurgte med Google, Microsoft og Facebook i teten med plusser på 2 pct., 2,6 pct. og 3,5 pct.

Satellit-navigationskoncernen Garmin fremlagde et overraskende godt regnskab, der slog analytikeres forventninger på alle punkter. Aktien steg efterfølgende hele 17 pct.

En anden af dagens helt store vindere var Ferrari. Den legendariske sportsvognskoncern har fået den lige så legendariske investor George Soros som en af bilproducentens ti største ejere. Det udløste et race efter aktien, der lukkede 9,7 pct. højere.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk