Aktier: Genmab fortsætter faldet og trækker indekset ned

Genmab fortsætter med at falde tungt mandag ved middagstid, og selv om aktien har rettet sig en smule, så trækker medicinalaktien det danske eliteindeks, C25, med sig ned.

Det er på en dag, der ellers er lidt stille, da både det amerikanske marked og det engelske marked holder lukket grundet henholdsvis Memorial Day og Spring Bank Holiday. Det konstater børsmægler i ABG Sundal Collier Nikolaj Holmsgaard.

- Otte af selskaberne i C25 handler faktisk med forholdsvist lav volumen i forhold til de sidste dages glidende gennemsnit. Det er fordi Storbritannien og USA er lukket i dag. Der er generelt lidt stille på det danske marked, siger Nikolaj Holmsgaard til Ritzau Finans.

Genmab-aktien får det meste af opmærksomheden og en ordentlig børslussing, efter at Genmab lørdag meddelte, at en uafhængig dataovervågningskomité har anbefalet at stoppe et fase 1b/2-studie med Darzalex i kombination med Roches lungekræftmiddel Tecentriq.

Dermed må aktionærerne formentlig erkende, at de kan skyde en hvid pind, efter at kræftmidlet Darzalex også slår igennem som behandling af solide tumorer.

- Vi ser klart negativt på meldingen fra Genmab. Data fra studiet med Darzalex i kombination med Tecentriq i ikke-småcellet lungekræft var efter vores vurdering årets største kurstrigger for Genmab-aktien, da positive data ville have løftet potentialet for Darzalex yderligere - med behandling med Darzalex uden for knoglemarvskræft (i solide tumorer), skriver Søren Løntoft Hansen i et notat.

Aktien har dog rettet sig lidt og falder 17,6 pct. til 982,20 kr. ved middagstid. Efter bare fem minutters handel faldt aktien 25 pct.

Resten af aktierne i C25-indekset kan ikke hive det samlede billede i grønt, og derfor falder indekset 0,9 pct. til indeks 1123,73 ved middagstid.

Vestas bidrager også en smule til den negative tendens på dagen, da aktien falder 1,9 pct. til 420,90 kr. uden selskabsspecifikke nyheder.

ALK-DATA PÅ VIDENSKABELIG KONFERENCE

Uden for C25 er der fokus på ALK-Abelló, idet de kliniske resultater af et fase 3-studie med selskabets nye tablet til behandling af træpollenallergi (birk, el og hassel) er blandt de mest signifikante, der nogensinde er vist i studier med allergivaccination.

Det meddelte ALK i en meddelelse til børsen i weekenden, i forbindelse med at fase 3-dataene, der blev annonceret første gang i september sidste år, nu er lagt frem på en videnskabelig konference. ALK-Abelló stiger 1,2 pct. til 1030 kr.

- ALK viser nogle positive data på træallergipillen. Det er positivt, men ikke en game-changer. Stigningen i aktien er ret fair i vores optik, siger Nikolaj Holmsgaard.

ALK-Abelló-aktien stiger 2,8 pct. til 1046 kr. ved middagstid.

Derudover har investeringsselskabet Luxor leveret regnskab for første halvdel af det forskudte regnskabsår 2017/18. Resultaterne viste en bakkende basisindtjening. Selskabet forklarer, at basisindtjeningen primært falder på grund af et højere nettotab på pantebreve. Basisindtjeningen endte på 13,7 mio. kr. mod 16,8 mio. kr. samme periode sidste år.

Luxor har fastholdt forventningerne, og aktien ligger uændret i forhold til fredagens lukkeniveau.

Dagen byder på første kvartalsregnskab fra Bording og for andet kvartal fra Aarsleff. Bording-aktien er uændret, mens Aarsleff-aktien stiger 1,3 pct.

/ritzau/FINANS