Aktier: Europæiske børser trukket op af gode regnskaber

Der var positiv stemning på de europæiske børser onsdag.

Foto: BENOIT TESSIER

Dagen var ellers præget af afslutningen på rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften efter lukketid. En række regnskabsrapporteringer skulle investorerne også forholde sig til, og de fleste var af den gode salgs og endte med at trække markederne op.

FTSE 100-indekset i London steg med omkring 1,1 pct., mens CAC 40-indekset i Paris løftedes med cirka 0,7 pct., og det tyske DAX-indeks gik op med rundt regnet 0,3 pct.

Det var blandt andre den franske bilproducent Peugeot Citroën, der trak op med et overraskende positivt regnskab. Forklaringen var, at der blev holdt igen på udgifterne og solgt flere biler til højere priser i løbet af første halvår.

Driftsoverskuddet endte på 1,42 mia. euro mod 387 mio. euro i første halvår sidste år. Det var markant over forventningerne hos analytikerne. De ventede et driftsoverskud på 1,07 mia. euro ifølge estimater fra Bloomberg News. Aktien steg med godt 5,9 pct.

Den tyske kemikæmpe Bayer leverede ligeledes bedre end ventet. Indjteningen per aktie for de fortsættende aktiviteter endte på 1,98 euro mod ventet 1,85 euro blandt analytikerne ifølge Bloomberg News. Bayer steg ovenpå den positive udmelding med knap 3,2 pct. på børsen i Frankfurt.

Den britiske storbank Barclays leverede i andet kvartal et resultat før skat på 1,85 mia. pund mod ventet 1,8 mia. pund blandt analytikerne. Det førte til en stigning på cirka 2,1 pct. på børsen i London.

Der var dog også europæiske selskaber, der måtte fremvis mindre flotte regnskaber.

For eksempel måtte den tyske bilproducent Volkswagen skrue ned for sine produktionsforventninger i sit regnskab for andet kvartal. Nu ses der 2015-leveringer på niveau med 2014, hvor der ellers før var ventet et "moderat" løft. Det fik investorerne til at trykke på bremsen, så aktien faldt med omkring 1,7 pct.

/ritzau/FINANS

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk